Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Multirama Κορίνθου-Παράνομη χρέωση επισκευής εντός εγγύησης.

Στις 24/02/2009, η μητέρα μου αγόρασε από το κατάστημα MULTIRAMA-PC EXPERT στην Κόρινθο έναν φορητό υπολογιστή μάρκας ACER. Την ενημέρωσαν πως η διαδικασία εγκατάστασης των Windows είναι πολύ απλή και πως αν ακολουθούσε τις οδηγίες, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα προσφέρθηκαν να το εγκαταστήσουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή. Βιαζόταν όμως και προτίμησε να το κάνω εγώ, θεωρώντας πως δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα, αφού χειρίζομαι ηλεκτρονικό υπολογιστή από το 1993. Δεν λέω ότι γνωρίζω πολλά, αλλά και το δικό μου laptop, μόνη μου το έφτιαξα και είναι μια χαρά. Στις 17/03/2009 λοιπόν, αποφάσισα να ασχοληθώ με το νέο μηχάνημα της μητέρας. Άνοιξα, λοιπόν τον υπολογιστή και ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες εγκατάστασης των WINDOWS. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ο υπολογιστής «κόλλησε». Περίμενα περίπου 3 ώρες, χωρίς να παρέμβω. Τελικά αναγκάστηκα να αφαιρέσω το τροφοδοτικό για να κλείσει από μόνος του(να πέσει η μπαταρία.) Επανέλαβα την ίδια διαδικασία και την επόμενη ημέρα, αλλά ο υπολογιστής δεν ανταποκρινόταν σε καμία εντολή. Στις 19/03/2009, πήγα τον υπολογιστή στο κατάστημα αγοράς και τους ενημέρωσα. Κράτησαν τον υπολογιστή και σήμερα 24/03/2009 πήγα να τον παραλάβω και με χρέωσαν 50€ για την επισκευή. Ο υπολογιστής έχει εγγύηση ενός έτους. Στη διαμαρτυρία μου για τη χρέωση, ο υπεύθυνος του καταστήματος ισχυρίστηκε πως ο υπολογιστής δεν είχε κανένα πρόβλημα και πως εγώ ήμουν ανίκανη να τον εκκινήσω. Εγώ επέμεινα πως δεν θα είχα λόγο να πάω ένα μηχάνημα πίσω στο κατάστημα χωρίς λόγο και αιτία. Αυτός το τροπάρι του. Έλεγε πως αυτός παιδεύτηκε και πως αναγκάστηκε να κάνει φορμάτ και διάφορα τέτοια και πως σπατάλησε το χρόνο του. Τον ρώτησα γιατί τόση ταλαιπωρία αν το μηχάνημα δούλευε μια χαρά. Τότε, με ειρωνικότατο ύφος με ρώτησε τι δουλειά κάνω για να μπορώ να ξέρω αν είχε ή όχι πρόβλημα ο υπολογιστής. Του απάντησα πως δεν τον αφορούσε τι δουλειά κάνω και πως το μηχάνημα ήταν προβληματικό, εμμένοντας στην άρνηση μου να πληρώσω και τον ενημέρωσα πως θα του έκανα μήνυση. Εκείνος τότε μου είπε πως ψεύδομαι και πως ακόμα κι αν οι ισχυρισμοί μου ευσταθούν δεν μπορούν να αποδειχθούν. Ακολούθησε έντονη λεκτική διαμάχη. Τελικά πήρα τον υπολογιστή υπό μάλης κι έφυγα χωρίς να πληρώσω με τσαμπουκά εν μέσω φωνών.
Το εξοργιστικό δεν ήταν τόσο η χρέωση όσο το θράσος του τύπου πως λέω ψέματα και πως δεν μπορώ να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Στην ερώτηση δε τι δουλειά κάνω, έχασα κάθε ψυχραιμία, λες και πρέπει να είσαι προγραμματιστής για να καταλάβεις ότι το μηχάνημα έχει κολλήσει και δεν ανταποκρίνεται όποιο κουμπί κι αν πατήσεις. Δηλαδή, για να καταλάβω ότι το ψυγείο δε λειτουργεί πρέπει να είμαι ψυκτικός, ότι μια πρίζα είναι χαλασμένη ηλεκτρολόγος και ούτω καθ’ εξής; Το θράσος του συγκεκριμένου αντιεπαγγελματία έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν ούτε θεσμοί ούτε φορείς που θα τον τιμωρήσουν για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, το ειρωνικό του ύφος, την παράνομη χρέωση, την υποτίμηση της αξιοπρέπειας μου. Ξέρει πως θα μείνει ατιμώρητος. Έτσι νομίζει. Γιατί πάντα υπάρχουν κάτι τρελές Ληδίτσες, μεγάλες καριόλες, που βρίσκουν νόμιμο τρόπο να σε καταστρέψουν. Κι έχω και το χρόνο και την μούρλα να το κάνω.

1 σχόλιο:

Artistz είπε...

Χώρια οτι ειναι μεσα στην εγγυηση και οτιδηποτε και αν εχει το pc οφειλει να το φτιαξει,μπορεις να του κανεις πολλά..
Το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις μυνηση λεγωντας οτι σε εξιβρυσε και οτι ζητησε λεφτα για pc το οποιο παρεχει εγγυηση,εχωντας το χαρτι εγγυησης που το αποδεικνυει..επρεπει να το πληρωσεις κουκλα να παρεις αποδειξη να τον καταγγείλεις και μετα να τον εστελνες για βρουβες ζητωντας του και οικονομικη αποκατασταση(..γιατι μπορείς να το κανεις..)
Πολλα μπορεις να κάνεις....και ειναι αυτό που λες..εαν εχεις χρονο και το βαλεις πεισμα κατι τετοιους τους κάνεις μπεγλέρι στα χέρια σου..
Οπως και να χει, σφαιρικα αν το δεις το θεμα ειναι και αυτο μία μικρογραφία της καθημερινοτητας μας..τοσο ασχημη,προκλητικη που αρχιζεις να απορεις εαν το γεγονος οτι εισαι ακομα καλα(..τροπος του λέγειν)..ειναι οτι εχεις τεραστια υπομονη ή οτι έχει αρχισει πλεον να γίνεται συνηθεια και μονοτονία στη ζωη σου,η ηλιθιοτητα που κυριαρχει..

Καλημέρα.