Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Δεν είναι Δημοκρατία μάνα μου. Είναι Νέα Δημοκρατία!

Ήταν που ήταν κάπως κουτσή, κουλή, κουφή κι ανάπηρη η Ελληνική Δημοκρατία, της έλαχε κι ο Κούλης και έγινε Νέα Δημοκρατία, δηλαδή δημοκρατία δικής τους έμπνευσης, μόνο κατ΄ όνομα και πολύ μακριά από την όποια ουσιαστική έννοια της, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τον Διαφωτισμό και πέρα.


φωτογραφία από το pinterest


Κι έχουμε έρθει αντιμέτωποι πλέον, εκτός από τα γνωστά από δεκαετίας προβλήματα με τα μνημόνια και το χρέος και την λιτότητα, και με πράγματα πρωτόγνωρα για την νέα ελληνική πραγματικότητα.

Τα σκάνδαλα πάνε κι έρχονται, το χρήμα που σπαταλούν δώθε κείθε είναι άφθονο, αλά Πασόκ θα έλεγε κάποιος, έλα όμως που στο Πασόκ το έκαναν το έργο το σωστό, κι ας ήταν υπερκοστολογημένο. Που σαι ρε Ακη με τα ζειμπέκικα από χρυσάφι!

Εδώ όμως μιλάμε για ληστεία! Όχι για απλή σπατάλη. Για τι να πρωτομιλήσουμε; Για την τηλεκατάρτιση που έγινε την Άνοιξη του 2020 με το σκόιλ ελικικού και όλα τα παιδιά; Για τον μεγάλο περίπατο με τα παγκάκια-μπάρμπεκιου; Για τις υπερμεγέθεις μάσκες που φτιάχτηκαν για τους γίγαντες της κοίλης γης με κόστος τριπλάσιο από το σύνηθες ή για τα παγουρίνο που χωρούσαν τρεις στάλες ύδωρ; Για τα σελφ τεστ που πήραμε  δεκα εκατομμύρια τεμάχια για να τεστάρονται δέκα εκατομμύρια έλληνες κάθε βδομάδα δωρεάν, αλλά όχι δωρεάν κι όχι κάθε εβδομάδα; Ή μήπως για τα εμβόλια που πήραμε, αλλά δεν έχουμε και είναι ανεμβολίαστη η μάνα μου η εβδομηντάρα με ραντεβου για την πρώτη δόση 01 Ιουνίου 2021;

Αυτά για να μην πάμε στα χοντρά, τα ξόφθαλμα, τα πανδημικά τα φαταούλικα, που δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε κάποια ΜΜΕ με την λίστα του ξεΠέτσα, με άλλοθι την ενίσχυση των μέσων λόγω πανδημίας. Λες και έκλεισαν τα κανάλια και οι εφημερίδες ηλεκτρονικές και έντυπες κι επλήγησαν ο Σκάι, ο Αντ1 και το Σταρ. Λες κι έπεσαν τα έσοδα από την τηλεθέαση και την διαφημιστική δαπάνη με όλο τον κόσμο κλειδωμένο μέσα να βλέπει ασταμάτητα tv και να σερφάρει στο διαδίκτυο. 

Αλλά δεν έπρεπε να μείνουν δυσαρεστημένα τα καπιταλιστικά συντρόφια, οι ουραγοί του νεοφιλελευθερισμού του άκρατου, που τους υποχρεώσαμε να παίζουνε σποτάκια εν μέσω πανδημίας τζάμπα. Αυτά είναι κομμουνιστικά πράγματα. Μπορεί ο Κούλης ο καλός να επιβάλει σε μέσο που εκμεταλλεύεται δημόσια συχνότητα να παίξει δωρεάν σποτάκια για μια συνθήκη έκτακτης εθνικής ανάγκης, ακόμα κι αν έτσι ορίζει το Σύνταγμα; Τστστς... Λάθος το Σύνταγμα, κι αφού δεν μπορούμε να το άλλαξουμε, μπορούμε να το παρακάμψουμε με την ανοχή των ψηφοφόρων, των πολιτών, των Ελλήνων. Ποιος χέστηκε για την ακροτελεύτια διάταξη μωρε;

Έφτιαξαν λοιπόν μια λίστα, μέσα στην οποία από τους ευεργετημένους ήταν και ο κορυφαίος όλων, ο Μένος ο Φουρθιώτης σύμφωνα με ότι διαβάζουμε σε ανεξάρτητα έντυπα που δεν εξαγοράστηκαν. Και σα να μην έφτανε αυτό, του έδωσαν και 14 μπάτσους να τον φυλάνε, γιατί τον απειλούν τον μεγαλορεπόρτερ με τις αποκαλύψεις τις μεγάλες. 

Εσένα πάλι μάγκα μου, οι μπάτσοι δεν σε φυλάνε. Σε δέρνουνε. Σε δέρνουνε γιατί υπερασπίστηκες μια οικογένεια που πήγε τα παιδιά της στο πάρκο ένα Κυριακάτικο μεσημέρι και σπάνε το χέρι του 13χρονου γιου σου, γιατί στο ντου μαυροφορεμένων χωρίς διακριτικά ασφαλιτών στο κέντρο της πλατείας, το έβαλε στα πόδια. Εσένα οι μπάτσοι σε σκοτώνουν έξω από την βουλή, στρίβοντας παράνομα, έτσι γιατί μπορούνε. 

Και  για να εδραιωθεί η Νέα Δημοκρατία, εμπαίζουν την νοημοσύνη σου κι αμφισβητούν την όραση σου και το μπατσόνι με το όπλο στο χέρι, εκείνο δα στην Νέα Σμύρνη πάνω στο μηχανάκι, στο βγάζουνε αθώο τα μέσα τα καλά τα πληρωμένα. Τα γάντια του κρατούσε. Αλλά ούτε κι άκουσες καλά τις προσωπικές αντωνυμίες και μπέρδεψες το "Θα μας γαμήσουνε, θα μας σκοτώσουν" που είπαν οι αθώοι μπάτσοι με του "Θα τους γαμήσουμε, θα τους σκοτώσουμε", που νόμιζες ότι άκουσες. Το είπε το Σταρ, αν δεν με πιστεύεις. Και τα κανάλια που εκμεταλλεύονται δημόσιες συχνότητες δεν ψεύδονται, δεν μαγειρεύουνε ειδήσεις. Απαπαπα, μην λες τέτοια πράγματα.

Και να ήταν μόνο αυτά τα νεοδημοκρατικά που επιβάλλουν στην χώρα; Αμ, δε!

Είναι και τα μέτρα κοβιντ, που αλλάζουν κάθε δυο μέρες και  δεν ξέρεις αν μπορείς να διασχίσεις την Κατεχάκη και να αλλάξεις δήμο με τον σκύλο την Δευτέρα ή το Σάββατο. Ούτε αν θα ανοίξεις τελικά το κατάστημα σου στις 5 του μήνα, κι ας σου ειπαν πως θα μπορείς δυο μέρες νωρίτερα. Να κάτσεις απίκο μέχρι Δευτέρα πρωί να μάθεις. Τι περιμένεις; Σεβασμό, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα... Στην Νέα αυτή Δημοκρατία  ούτε θα ξέρεις αν μπορείς να πας στο εξοχικό σου στον Ωρωπό που τρέχει το νερό εδώ κι ένα μήνα. Ούτε αν μπορείς να πας στην μάνα σου στο χωριό που έπεσε κι έσπασε το πόδι της. Οσο κι αν ψάχνεις στο δίκτυο να μάθεις, άκρη δεν βγάζεις για το τι λέει ο νόμος. Κι είτε επιτρέπεται, είτε δεν επιτρέπεται, εσύ θα πας κι ας φας το 300άρι,γιατί κάποια πράγματα είναι ζητήματα ανάγκης. Και κοίτα πλάκα, θα φας το 300άρι σε άδεια εθνική οδό και θα σου στέλνουν φίλοι βίντεο από το τι γίνεται στην πλατεία Ειρήνης στις 10 το βράδυ. Που τέτοιο χαμό μόνο τέλη Ιούνη βλέπεις στην Αθήνα. Κι εκεί για κάποιο περίεργο λόγο, ούτε αύρα πάει, ούτε γκλομπ, αλλά ούτε καν ντουντούκα. Και μετά  θα βγει ο ανέμελος ο νεοδημοκράτης, ο Κούλης καλέ ο πρωθυπουργός να σε κατηγορήσει πως φταις εσύ που ξέφυγε η πανδημία, γιατί δεν τήρησες τα μέτρα. Εσύ φταις. Όπου εσύ, όχι το Ε.Σ.Υ., αλλά όλοι εμείς, οι δέκα εκατομμύρια πολίτες. ΟΛΟΙ. Το είπε στην βουλή. Τι δεν καταλαβαίνεις; Κι εννοεί κι αυτός μαζί, αυτός που έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα κι εκδρομές στην Ικαρία. Κι εννοεί και η Μπαλατσινού μαζί, που άλλαξε δήμο κι έκανε πικνικ στον Εθνικό Κήπο. Κι εννοεί και ο Άδωνις μαζί, που έγινε νονός σε ειδική βάπτιση. Κατάλαβες ή μπα;

Κι έρχεται η αριστεία της νέας αυτής δημοκρατίας και κάνει διευθυντή τύπου του κόμματος τον Νικο τον Ρωμανό, όχι τον "τρομοκράτη" καλε, αλλά τον αηδό(εν γνώσει μου η ανορθογραφία), αυτόν που το πήρε κατάκαρδα που του είπε ο Πολάκης ότι πήγε στην Πάνια, ενώ αυτός πήγε στην Λαμπίρη. Κι αυτή η παραδρομή αποτελεί αιτία μήνυσης. Τι ζούμε ανύπαρκτε Θεέ μου!

Κι είναι αυτός ο τύπος που κανονίζει τα θέματα του Facebook και της επικοινωνίας. Αυτός και κάτι άλλοι πιο κάτω στο Μοσχάτο. Και κάνουν ποστ για σκυλάκια, για πράσινες αναπτύξεις και πράσινα αλογα για την πρωθυπουργάρα την νεοδημοκρατικιά και κυνηγάνε χρήστες όπως η Ακρίτα και η Λουπάκη. Θα βάλω και την αφεντομουτσούνα μου στο πλαίσιο, έτσι για το δικό μου ψώνιο.

 Γιατί δεν έχει κανείς πια ίχνος αμφβολίας, πως στην Νέα αυτή Δημοκρατία, οι αντιφρονούντες πρέπει να εξοντωθούν. Νόμιμα και νεοδημοκρατικά. Εξύβριση να πεις φασίστα τον φασίστα, αλλά καθόλου εξύβριση να πεις τον ομοφυλόφιλο πουστάρα ξεφωνημένη ή να απειλείς να χώσεις το κοντάρι της ελληνικής σημαίας στον κ@λο του Κώστα Βαξεβάνη. Βλέπεις σε αυτήν την Νέα Δημοκρατία, ισονομία δεν υπάρχει για όσους διαφωνούν μαζί της. 

Κι αυτό γιατί είναι Νέα και όχι Δημοκρατία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: