Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!!!

Κυριακή 04/01/2009

Πρώτη Κυριακή του χρόνου… Είπα να πάρω Κυριακάτικες Εφημερίδες να διαβάσω, μπας και ξεστραβωθώ λίγο. Σκέφτηκα πως θα γίνονται κι άλλα πράγματα στον κόσμο εκτός από τον φρικτό ανήθικο πόλεμο εναντίον της Παλαιστίνης, για ψηφοθηρικούς λόγους. Πήρα το Βήμα, το Πρώτο Θέμα, την Ημερησία, η Ελευθεροτυπία είχε εξαντληθεί, διάβασα όμως σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα που βρήκα και μπήκα και στο διαδίκτυο, να χαζέψω τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Ενθαρρυντικά τα νέα, δεν λέω.

Επιτέλους αποδείχτηκε πως ο σουρεαλισμός είναι υπαρκτός και εφαρμόσιμος!

Αύξηση της ανεργίας, του ελλείμματος, μείωση των κοινωνικών παροχών, διενέξεις και πάλι με την Τουρκία, προκλητικές συνεντεύξεις συζύγων δολοφόνων, κυβερνητικός και καλά ανασχηματισμός, σενάρια για αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, μείωση στις χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες, κι ας πήραν τα λεφτά μας, διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι καλά η Αμερικανική Τσεχία, ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, μήνυση των αστυνομικών κατά της ΕΛ.ΑΣ., πορείες σε όλο τον κόσμο, εγκληματικότητα, φτώχεια … Γενικά ένας απόλυτος παραλογισμός σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα όμως σπάει καρύδια.

Ξεφυλλίζοντας το Πρώτο Θέμα διάβασα, πέρα των θεωρητικά σημαντικών ειδήσεων, δύο καταπληκτικά άρθρα για το νέο αυτό κίνημα του υπαρκτού σουρεαλισμού, που σαρώνει τη χώρα.
1. Δόθηκαν 4,5 εκατ. € σε μονή του Αγίου Όρους για… γυναικολογικές εξετάσεις!!! Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους επιχορηγήθηκε με 4.540.898€ για το έργο «Ερευνητικό Πρόγραμμα Μοριακής Ανίχνευσης Καρκίνων Μαστού, Τραχήλου της Μήτρας και Παχέος Εντέρου και Υποδομές Εξυπηρέτησης». Η επιχορήγηση προέρχεται από πόρους του ΕΟΧ και πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το μοναστήρι του Αγίου Όρους έφτιαξε, λοιπόν, ένα ίδρυμα με το όνομα «Ορμύλια» με έδρα στην Χαλκιδική, για να απορροφηθούν οι πόροι αυτοί, με (δήθεν) σκοπό την ιατρική έρευνα και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε γυναίκες. Ο ιατρικός κόσμος όμως αμφισβητεί την εγκυρότητα του συγκεκριμένου ιδρύματος, ως προς το ιατρικό κομμάτι…. Ιερές μπίζνες και πάλι, κρατικές επιχορηγήσεις σε ιδιώτες και τα νοσοκομεία δεν έχουν τομογράφους…. Κατά τα άλλα ο Έλληνας πάσχει από έλλειψη φορολογικής συνείδησης, για να προχωρήσω και στο επόμενο σχετικό άρθρο.

2. Το ΕΤΑΚ, το περίφημο νέο ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ… Ε, ρε γέλια. Φορολογική συνείδηση, λοιπόν σημαίνει, πως φόρους πληρώνουν τα φτωχαδάκια και κάτι φτωχομπινέδες μικροϊδιοκτήτες, ενώ τα μοναστήρια, οι Βουλγαράκηδες και τα μεγαλοσελέμπριτις με τις περίφημες offshore εταιρίες θα αποφύγουν την φορολόγηση με νόμιμο και ηθικό τρόπο. Σύμφωνα πάλι με άρθρο του Πρώτου Θέματος, ένας δύσμοιρος ιδιοκτήτης μιας πολύ παλιάς μονοκατοικίας 72τ.μ. στην Νέα Ιωνία θα πληρώσει φόρο σύμφωνα με τα τετραγωνικά που θα μπορούσε να είχε χτίσει, άσχετο με το αν τα έχει χτίσει ή αν μπορεί να τα χτίσει. Δηλαδή, στο οικόπεδο στο οποίο έχει το σπίτι του θα μπορούσε να χτίσει 200τ.μ., εκείνος όμως έχτισε μόνο 72τ.μ., πράγμα καταδικαστέο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα απαλλαγεί για τα 72τ.μ., αφού είναι πρώτη κατοικία και θα πληρώσει για τα υπόλοιπα άκτιστα 128τ.μ.το ποσό των 141€. Αν όμως είχε κτίσει και τα 200τ.μ. δεν θα πλήρωνε τίποτα. Όποιος δηλαδή κτίζει 200τ.μ., μια μικρή βίλα δηλαδή, δεν φορολογείται, αυτός όμως που κτίζει 50, 60, 70τ.μ., ένα μικρό σπιτάκι, ο φτωχομπινές με λίγα λόγια, φορολογείται για τα τετραγωνικά που δεν έχτισε.

Α, και για να μην το ξεχάσω, θα πληρώσει και αναδρομικά και εις τριπλούν ο μαλάκας, και για το 2008, και για το 2009 και για το κτηματολόγιο. Εκτός των άλλων δε, η εφορία και οι κρατικοδίαιτοι υπηρέτες της θα μας επιβάλουν και τα περίφημα τεκμήρια… τα οποία θα έχουν αναδρομική ισχύ και για το 2008…. Αν δεν με απατά η μνήμη μου και οι γνώσεις μου… η ισχύς ενός νόμου δεν μπορεί να είναι αναδρομική, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.
Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali


ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!
Ο ΝΤΑΛΙ ΖΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: