Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Έγκλημα και τιμωρία, θύτες και θύματα, λαϊκά δικαστήρια και το αυτό.


Τεκμήριο Αθωότητας. Δεν τρώγεται μανάρι μου, αλλά υπάρχει, είτε σου αρέσει, είτε όχι. Κι ευτυχώς να λες. Για την δική σου προστασία φτιάχτηκε αγαπητό μου βούρλο. Για να μην μπορεί ο Τάκης να σε χώσει στην μπουζού με έναν απλό ισχυρισμό.  «Με χαστούκισε κύριε πολιτσμάνε. Έτσι, αναίτια, άνευ λόγου και αιτίας.» Θύμα ο Τάκης, θύτης εσύ αγαπητή μου Κατερίνα. Γιατί έτσι ισχυρίζεται ο Τάκης. Φαντάσου να ήταν τα πράγματα έτσι. Να λειτουργούσε η δικαιοσύνη όπως οι κίτρινες και ροζ φυλλάδες που τόσο αγαπάς να διαβάζεις. Στην μπουζού η Κατερίνα, γιατί χαστούκισε τον Τάκη. Γιατί έτσι αποφάσισε το φεισμπουκικό κοινό.  Λυπάμαι Κατερίνα μου, αλλά οφείλω να στο χαλάσω το ματαιόδοξο ροζ συννεφάκι στο οποίο ζεις και νομίζεις ότι απ’ αυτό έχεις τόσο μεγάλη ισχύ. Ο κατηγορούμενος, στην προκειμένη υπόθεση εσύ, χαίρεις του τεκμηρίου της αθωότητας. Είσαι αθώα ρε παιδί μου, πως να στο πω αλλιώς για να το καταλάβεις, ότι κι αν λέει ο Τάκης, ότι κι αν λέει η SUN, το Πρώτο Θέμα και το ποστ του χλιμίντζουρα-βιντιζιλάντι-νομοθέτη-ηθικοπλάστη-λαϊκού δικαστή στο Facebook ή στο Twitter. Δεν είσαι θύτης, αλλά κατηγορούμενη και ο Τάκης δεν είναι θύμα, αλλά καταγγέλλων.

Ο Παπαχρόνης βίαζε ανυποψίαστες γυναίκες.  Θύτης ο Παπαχρόνης, θύματα οι βιασθείσες γυναίκες. Με την βούλα του δικαστή. Τελεσίδικα κι αμετάκλητα. Ναι, ο Παπαχρόνης ήταν θύτης. Χωρίς ναι μεν, αλλά, δια, επί και τα λοιπά.

Θύτης, θύμα. Ποιος είναι ποιος; Και ποιος αποφασίζει;

Ξέχνα για λίγο τα σεξουαλικά εγκλήματα που τόσο σε κομπλεξάρουν, τόσο σε φοβίζουν, σε εξοργίζουν, σε αφορούν, σε πληγώνουν, σε αγγίζουν. Πήγαινε σε κάτι άλλο, που δεν μπορείς να ταυτιστείς για να καταλάβεις πόσο ανόητα και μονοδιάστατα σαν πρόβατο σε σφαγή βλέπεις τα πράγματα. Ξέχνα την μόδα αυτού του ανεκδιήγητου πολιτικο-κορεκτισμού, που στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας ξεσκίζει με περισσή ευκολία κάθε έννοια δίκαιου, δικαιοσύνης, δημοκρατίας, τεκμηρίου αθωότητας. Μέγιστο ανθρώπινο δικαίωμα και κατάκτηση αυτό το ρημάδι το τεκμήριο της αθωότητας.  Ρώτα και μάθε για τις γυναίκες του Σάλεμ.

Άκου λοιπόν αυτό που σου γραφώ και σκέψου.

Σενάριο πρώτο. Σε εκβιάζει ο Τάκης  ότι θα σκοτώσει το παιδί σου, αν δεν του δώσεις το χ ποσό. Θύμα εσύ, θύτης ο Τάκης. «Ο Τάκης με εκβιάζει κύριε Πολιτσμάνε μου.» . Τελεία.
Σενάριο δεύτερο. Σε εκβιάζει ο Τάκης  ότι θα σε καταδώσει στην αστυνομία για τον φόνο που όντως έχεις κάνει, αν δεν του δώσεις το ίδιο χ ποσό. Ο Τάκης θύτης σίγουρα και δις μάλιστα. Και για απόκρυψη εγκλήματος και για εκβιασμό. «Ο Τάκης με εκβιάζει κύριε Πολιτσμάνε μου…» Ερωτηματικό. Πολλά ερωτηματικά. Είσαι όντως θύμα Κατερίνα;

Βλέπεις, από ηθικής και όχι μόνο πλευράς, μπορεί σε ένα έγκλημα να μην υπάρχει θύμα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί θύτες. Σε ένα άλλο πάλι, να υπάρχουν πολλά θύματα και θύτης κανείς. Μην με βάλεις να σου δώσω και γι’ αυτό παράδειγμα. Κάτσε να σκεφτείς. Μόνη σου. Μπορείς.  Να θυμάσαι απλά πως είναι όλα τόσο σχετικά. Κάθε περίπτωση ξεχωριστή και μοναδική.

Κι όμως, χωρίς αιδώ, αλλά ούτε και φειδώ, φυλλάδες και τα αυτά στήνουν καθημερινά δεκάδες λαϊκά δικαστήρια, γιατί εσύ τους το επιτρέπεις Κατερίνα. «Αμετανόητη δηλώνει η Κατερίνα για το χαστούκι που έδωσε στον Τάκη. Την απάλλαξαν από τα καθήκοντα της αμέσως οι αφοί Μπουχέσα.»  Παπαράτσι έξω από το σπίτι σου Κατερίνα. Κάθε μέρα, νύχτα μέρα, σου χώνουν μικρόφωνα στο στόμα. «Χαστουκίζατε όλους τους Τάκηδες που είχατε για γκόμενο; ‘Η και τους Γιώργηδες;», «Γιατί δεν ζητάτε συγγνώμη από τον Τάκη και τον βασανίζετε;». Να σου και μια ομάδα ατόμων να σου πετάει αυγά φωνάζοντας «Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην ενδοοικογενειακή βία. Ξεσκίστε την την καριολα.Πουτανα. Τσούλα. Να καείς στην πυρά μωρη» Κι όλα αυτά, τα παρακολουθείς εσύ με αγωνία και ευχαρίστηση κρυφή, εσύ και οι χιλιάδες όμοιες εσύ στα κανάλια, στα πρωινάδικα, στις φυλλάδες, στα ποστ του FB, και χτυπάς δεκάδες κλικ για μια είδηση της κλειδαρότρυπας, για μια είδηση που θα σε κάνει να νιώσεις για λίγο ζωντανή, μοβόρικη. Αυτές που σε ξεσκίζουν τώρα Κατερίνα μου είναι οι κόπιες σου οι άβουλες, οι άλλες Κατερίνες, οι ίδιες σαν και εσένα.

Κλαις Κατερίνα;

«Μα δεν έχει κάνει καν μήνυση εναντίον μου ο Τάκης. Δεν κατηγορούμαι για τίποτα.»  λες.
Θα μπορούσες επίσης να λες « Δεν με έχουν καν καλέσει εισαγγελέας και ανακριτής να απολογηθώ. Δεν υπάρχει καν κατηγορητήριο ακόμα.»
Ή μπορεί να λες κλαίγοντας «Είμαι αθώα. Δεν ξέρετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χαστούκισα τον Τάκη. Ήμουν σε άμυνα, εν βρασμώ…. Δεν έχω καταδικαστεί ακόμα. ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ.»
Και δεν υπάρχει κανείς να σε ακούσει Κατερίνα. Κανείς. Ενοχή. Θύτης.

Μηδενι δίκην δικάσεις πριν αμφοιν μύθον ακούσεις.

Αλλα,  φευ. Πολιτικαλι-κορεκτισμος. Η νέα φασιστίζουζα και άκρως επικίνδυνη μόδα. Φασιον βικτιμς αυτής; Σχεδόν άπαντες. Όχι μόνο εσύ. Δεν φταις μόνο εσύ.
Είναι σεξισμός να λες ανέκδοτα για ξανθιές, για γυναίκες με παντόφλες, μέχρι και «Τα Φιλαράκια» θεωρούνται σεξιστική σειρά πλέον. Να μην πούμε για τους «Απαράδεκτους» πόσο απαράδεκτοι είναι. Όχι. Δεν επιτρέπεται το χιούμορ, για αλλόθρησκους, αλλοεθνείς, γυναίκες,  ομοφυλόφιλους. Όχι, στην προσπάθεια μας να καταστρέψουμε γελοία στερεότυπα, τα κονιορτοποιούμε όλα. Σεξισμός και ο αυτοσαρκασμός. Εσωτερικός μισογυνισμός αν  γελάσει η κάθε Κατερίνα με ένα χαζό στερεοτυπικό ανέκδοτο για τις γυναίκες. Σεξισμός σκέτος αν γελάσει ο κάθε Τάκης.

«Τι κωλάρα είναι αυτή μανάρα μου!» είπε ο Τάκης ο οικοδόμος βλέποντας την Κατερίνα στους δρόμους του Παρισίου. 750 ευρώ πρόστιμο ο γάλλος Τάκης. Σεξουαλική παρενόχληση. Πρόσεχε Κατερίνα, μην σου ξεφύγει κάνα γουαου στην θέα των κοιλιακών του Τάκη, γιατί οι γαλλοι το έχουν ψηλά το εγκαλιτε μανάρι μου και θα την φας κι εσύ την προστιμουμπα.

Και προς Θεού, μην κάνεις έρωτα με τον Τάκη τον σουηδό, αν πρώτα δεν έχετε υπογράψει 3σέλιδο ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο να περιγράφεται σαφώς και με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το γαμήσι. Μην τυχόν του πάρεις πίπα, άμα δεν το λέει το συμβόλαιο. Βιασμός Κατερίνα μου. Βιασμός. Τον βίασες τον δόλιο τον σουηδό τον Τάκη. Ανήκεστος η βλάβη που του προκάλεσες. Άσε που λόγω καταγωγής, θα πάθει κάνα σύνδρομο της Στοκχόλμης και θα θεωρηθεί κακοποιητική η συμπεριφορά σου Κατερίνα, με τις πίπες τον μανιπιουλαριζεις Κατερίνα μου. Σιδηροδέσμιο ψυχικά τον κρατάς και τον κάνεις ότι θες.

Ρήλη Κατερίνα; Αλήθεια που λεν και στα ελληνικά;
Είναι δυνατόν να συζητάμε στα σοβαρά τέτοιες αηδίες. Να ζητάμε να ποινικοποιηθούν και να κανονιστούν όλα, όλες οι εκφάνσεις και εκφράσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς; Δεν αρκεί το μαλάκας; «Ο Τάκης είναι μαλάκας.» Πες το Κατερίνα. Πες το δυο και τρεις φορές, ξαλάφρωσε και τράβα παρακάτω.
Όχι, όμως. Δεν αρκεί. Πρέπει να ρωτήσουμε το αυτό τι είναι σεξισμός, τι σεξουαλική παρενόχληση, τι βιασμός, τι φεμινισμός. Το αυτό  που περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, θα αποφασίσει. Το αυτό θα με καταστήσει με το στανιό θύμα σεξισμού, γιατί όλες οι γυναίκες είναι. Τελεία. Αποφάσισε το αυτό. Γουαου, μπράβο στο αυτό. Τέλειο το αυτό. Γαμω τα άφυλα άτομα το αυτό. Να βγάλω μια σελφι με το αυτό. Duckface. Klik. Post. Είμαι θύμα σεξισμού, είμαι popular.

Αυτά τα λες εσύ Κατερίνα μου, χωρίς εισαγωγικά. Εγώ λέω άλλα. Τα λέω παρακάτω.

Ποιο είσαι εσύ ρε αυτό που θα με καταστήσεις με το ζόρι θύμα; Με ποιο δικαίωμα; Εγώ μπορεί να γουστερνω να είμαι δούλα και κυρά στον άντρα που αγαπάω; Μπορεί να γουστάρω να φοράω ζαρτιέρες κι άλλα σεξιστικά και να καυλώνω με την μπυροκοιλια και την τρίχα στην πλάτη.  Μπορεί να γουστάρω να του φέρνω τις παντόφλες, χωρίς να είμαι θύμα της πουτάνας της μάνας μου. Μπορεί να γουστάρω να με κερατώνει, γιατί τον ξεφορτώνομαι. Μπορεί να γουστάρω να παίζει τζόγο, γιατί πιστεύω στην τύχη και στον Θεό. Πολλά μπορεί. Αλλά, όχι, με το στανιό αξύριστη μασχάλη μάνα μου. Ειδάλλως και θύμα σεξισμού και πάσχουσα από εσωτερικό μισογυνισμό και δεν το ξεύρω βρε η δόλια.

Ποιος αποφάσισε ότι το «τι κωλάρα είναι αυτή μανάρι μου!» είναι φράση προσβλητική; Εσύ; Οκ. Εσύ. Δικαίωμα σου να σε προσβάλει. Καμιά αντίρρηση. Εμένα όμως αγαπημένο μου μ’ αρέσουν πολύ αυτές οι αυθόρμητες εκδηλώσεις οικοδόμων στον δρόμο. Κατάλαβες; Και θα μάχομαι για το δικαίωμα μου να τις ακούω. Και θέλω και να λέω ουάου τι 6pack είναι τούτο μάνα μου.

Βιασμός και σεξουαλική παρενόχληση. 
Ντουβάρια μας τα κάνατε με το Χόλυγουντ και τον Βαινσταιν και τον Χοφμαν, τον Σπεισι, τον Φρημαν, τον Μπεσον.  Κοτρόνες να. Καταστρέφονται άνθρωποι, διασύρονται, σπιλώνονται, λοιδορούνται, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν… από ποιους; Από φυλλάδες, ταμπλόιντ έντυπα, το Πρώτο Θέμα, την SUN ,την Μαρία του παραδιπλανου τοίχου στο φέησμπουκ, από εσένα Κατερίνα και από το αυτό.

Βάινσταιν. 99% ένοχος. Έτσι δείχνει το πράγμα. Μαλάκας ολκής στάνταρ.
Κάνεις δεν ήξερε 30  χρόνια τώρα τι και ποιος ήταν. Ένοχος ο Βαινσταιν, αθώο όλο το Χόλυγουντ. Αθώα και η Χάγεκ. Κι όχι μόνο αθώα, αλλά θύμα.  Κι αυτή, αλλά και όλες όσες του έκατσαν, του έστησαν κωλο, του τον τσιμπουκωσαν και του τα κατάπιαν. Ήταν βλέπεις πολλά τα εκατομμύρια Άρη. Κι αφού έπαιξαν το πιο άθλιο παιχνίδι ενός αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού έστησαν καριέρες κουμούτσες να, τώρα ξεσπαθώνουν. Τα θύματα. Θύματα οι πολυεκατομμυριούχες και ηρωιδες μάλιστα.  Κουβέντα για τις δεκάδες γυναίκες που δεν έκατσαν ποτέ σε κανέναν Βαινσταιν, που δεν πήγαν ποτέ στην σουίτα του, που δεν έκαναν καριέρα και δεν έχουν βήμα σε καμία Γουάσινγκτον ποστ, ούτε καν στην Εσπρέσο για να πουν τον πόνο τους. Βλέπεις η άρνηση δεν πουλάει Κατερίνα. Δεν έχει juicy details να διαβάζεις να πορώνεσαι.

Ένοχος και ο Σπεισι-φυσικά χωρίς καμιά δικαστική απόφαση, γιατί μεθυσμένος έκανε άσεμνες προτάσεις σε πάρτι μεταμεσονύκτιο με ποτά σε ανήλικο. Αθώοι οι γονείς όμως που έστειλαν τον ανήλικο γιοκα τους να κάνει παμπλικ ρηλεισιονς μόνο του στα πάρτι ενηλίκων.

Ένοχος και ο Φρημαν-γιατί έτσι αποφάσισαν τα ταμπλόιντ, , γιατί άγγιξε χαμηλά στην μέση άσημη ηθοποιό και κάτι της είπε για τον κωλο της. Σεξουαλική παρενόχληση και αυτό. Ιδιά με του Βάινσταιν. Ιδιά με την σεξουαλική παρενόχληση που κάνει ο διευθυντής στην καθαρίστρια με τα 4 παιδιά, απειλώντας την με άμεση απόλυση.

Ένοχος ακόμα  και ο αθώος από το δικαστήριο Γούντι Άλεν, γιατί έτσι νομίζει η φεμινίστρια Μαρία από το Κιλκίς κι εσύ Κατερίνα μου, γιατί εσένα κάτι σου βρωμάει σε αυτήν την υπόθεση.

Θύμα κατ’ εξακολούθηση βιασμού η γκόμενα του Μπεσον που επι 2 χρόνια τον συναντούσε με την θέληση της σε ξενοδοχεία κι αυτός την βίαζε. Θύμα βιασμού αυτή. Θύμα βιασμού και η ανυποψίαστη γυναίκα που μπήκε στο ίδιο ανσασέρ με τον βιαστή της χωρίς να το γνωρίζει, χωρίς να ΤΟΝ γνωρίζει, που έφαγε δυο μπουνίδια στην μάπα και ένα στιλέτο στον λαιμό και βιάστηκε κτηνωδώς, ενώ έκλαιγε με φιμωμένο το στόμα. Βιασμός και τα δύο. Σωστά βρε Κατερίνα μου;

Κι ύστερα ξεπλένω εγώ τον βιαστή βρε Κατερίνα μου; Τον  χωρίς δικαστική απόφαση θύτη; Τον, σε πολλές περιπτώσεις, ούτε καν κατηγορούμενο;

Λυπάμαι Κατερίνα μου, αλλά εσύ ξεπλένεις τους απανταχού βιαστές και εξευτελίζεις τα θύματα βιασμού, όταν εξισώνεις την γκόμενα του Μπεσόν με το θύμα του Παπαχρόνη. Δεν είδα το θύμα του Παπαχρόνη να ποστάρει αναμνηστικές φωτογραφίες με τον βιαστή του μετά τον βιασμό και να πηγαίνει για ποτάκι παρεού.

Και προς Θεού. Μην αμφισβητήσει κανείς τα λεγόμενα του φερόμενου ως θύμα. Μην τα κρίνει καν. Το θύμα υποφέρει. Το θύμα βρίσκεται σε εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση. Το θύμα πρέπει να ενθαρρύνεται να μιλάει. Μπλα, μπλα, μπλα.

Ρηλη; Αλήθεια;
Να μιλάει που; Στις κίτρινες και ροζ φυλλάδες; Μπορεί η βιασμένη από τον εν διαστάσει σύντροφο της Μήτσο, να βγει να πει τα άπλυτα της στο Έθνος; Θα απολυθεί ο Μήτσος με συνοπτικές από την δουλειά του; Θα γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη, είτε κριθεί ένοχος, είτε αθώος; Για τον Μπεσόν και τον Βάινσταιν μας πήρε ο πόνος μόνο.

Αλήθεια βρε Κατερίνα μου, ρήλη, για να το πω και στην γλώσσα σου, δεν περνά από το μυαλό σου ότι μπορεί όταν υπάρχουν διάσημοι και φράγκα και σχέσεις, ότι μπορεί να συνυπάρχουν αισθήματα εκδικητικότητας, ιδιοτέλεια, πονηρός σκοπός;

Όχι, ξέρω Κατερίνα μου, η άσημη στάρλετ που κατηγορεί τον καραδιασημο για κακοποιητική συμπεριφορά και ψυχολογικό εκβιασμό είναι σίγουρα ένα αθώο θύμα. Το γράφει και η SUN.

Απλά να βρε Κατερίνα μου, για την Πηγή όμως από το διπλανό διαμέρισμα, που ο Κώστας της έριχνε το κέρατο με την σέσουλα και της έταζε γάμους και την έκανε να παραιτηθεί από την δουλειά της,γιατί τον πίστεψε η δόλια και που της έριχνε και καναδυο χριστοπαναγίες την εβδομάδα  και την κατάντησε κουρέλι την κοπέλα με την μανιπιουλαριστική του συμπεριφορά, δεν ήξερες, δεν έμαθες ποτέ…. Άσχετο που ο Κώστας είναι τριτοξαδελφος του γκόμενου σου του Τάκη και εσείς δεν μπλέκεστε  στα προσωπικά των άλλων…που γνωρίζετε, την αντίδραση των οποίων μπορεί να υποστείτε. Μόνο κάτω από άρθρα στο ΦΒ τολμάτε να ξεσπαθώνετε. Η Πηγή έγινε αλκοολική Κατερίνα, και η κατάθλιψη την έχει καταστρέψει. Αλλά ας πρόσεχε. Σωστά; Τι έφταιξε ο Κώστας, ο τριτοξαδελφος του Τάκη, που αυτή ηταν ηλίθια. Αθώος ο Κώστας, ο τριτοξάδελφος. Κερνάει και σφηνάκια.
Καληνύχτα Κατερίνα.


2 σχόλια:

Seduction είπε...

Τα σπας τύπισσα! ΜΠΡΑΒΟ τόσο για το πνεύμα σου, όσο για την πένα σου...

Claudia Klein είπε...

Γεια σας, η εορταστική περίοδος είναι εδώ και πάλι, εκείνοι που έλαβαν δάνειο από εμάς θα πρέπει να βγουν και να δώσουν μια μαρτυρία για εμάς και όσοι δεν έχουν πάρει δάνειο από εμάς θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας τώρα.

Μικρή εισαγωγή για τον εαυτό μου.
Ονομάζομαι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και εκπροσωπώ την Spotcap Global Financial Services. Παρέχουμε όλα τα είδη δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο 3%

Χρειάζεστε ένα δάνειο για να εδραιώσετε το χρέος σας πριν από το τέλος του έτους;
Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να επεκτείνετε την περίθαλψη σας;
Χρειάζεστε δάνειο για διακοπές;
Χρειάζεστε ένα δάνειο για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι;
Χρειάζεστε ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός νέου Έργου ή της Ολοκλήρωσης του τρέχοντος έργου σας;

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι και χρειάζεστε χρήματα. Εδώ είναι η λύση στις οικονομικές ανησυχίες σας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 |

Όταν πρόκειται για δανεισμό σε απευθείας σύνδεση, είμαστε πολύ αξιόπιστοι και αξιόπιστοι, Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστείτε με τη σωστή εταιρεία. Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε το καλύτερο ποσοστό για το δάνειό σας Ανεξάρτητα από την πίστωσή σας! Αν ψάχνετε για οποιοδήποτε είδος δανείου, είμαστε η σωστή εταιρεία για να επικοινωνήσετε μαζί σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.