Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΔΙΕΘΝΟΜΤ, ο βασιλιάς της Νομισματίας.


Κάποτε, πριν πολλά ή όχι και τόσο πολλά χρόνια, υπήρχε ένα μικρό γουρουνάκι που το έλεγαν Διεθνόμτ. Ο Διεθνόμτ ήταν ένα μικρό γουρουνάκι φτιαγμένο από πηλό, και ζωγραφισμένο με ένα απαλό ροζ χρώμα, που γινόταν φούξια σε μερικά σημεία του σώματός του, όπως στα αυτιά και τη γυριστή ουρίτσα του. Ο Διεθνόμτ ήταν πολύ καθαρός και δεν αγαπούσε καθόλου τη λάσπη και την κοπριά, όπως τα υπόλοιπα γουρουνάκια. Ίσως να έφταιγε η δουλειά του, γι’ αυτήν του την ιδιοτροπία.

Βλέπετε, ο Διεθνόμτ ήταν βασιλιάς. Ο βασιλιάς της χώρας της Νομισματίας. Ένας δίκαιος και ταπεινός βασιλιάς, όμως, που αντιμετώπιζε με υπευθυνότητα τα καθήκοντα του, εκ των οποίων το βασικότερο ήταν να φυλάει τις λίρες, τα λέβα, τα δολλάρια, τα ευρώ, και γενικά τα νομίσματα όλων των χωρών του πλανήτη Γη.
Χρόνια και χρόνια κατάπινε τα νομίσματα που του εμπιστευόντουσαν οι άλλες χώρες και τα κρατούσε καλά φυλαγμένα στη μεγάλη του κοιλίτσα.

Πολλές φορές, στα χρόνια της μακροχρόνιας βασιλείας του, αντιμετώπισε εχθρούς, όπως τον πολεμόχαρο βασιλιά Κραχ και τη φρικτή βασίλισσα της Καπιταλίας, Λιτότητα.
Αλλες φορές πάλι συμμάχησε με άλλους βασιλιάδες ενάντια στον βάρβαρο κατακτητή Πληθωρισμό, και πάντα, μα πάντα έβγαινε νικητής.

Στην χώρα της Νομισματίας, μα και σε ολόκληρο τον πλανήτη, όλα κυλούσαν αρμονικά.
Ωσπου μια μέρα, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, το οποίο αποτελούσαν η κυρία Ρεμούλα, η κυρία Απληστία, ο κύριος Μονοπώλης, η κυρία Διαφθορά και ο στρατάρχης Μπους, αποφάσισε να προβεί σε πραξικόπημα και να ρίξει από το θρόνο τον βασιλιά Διεθνόμτ.
Τον δίκασαν μόνοι τους, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν και πήραν όλα τα νομίσματα που με τόσο κόπο φυλούσε στην κοιλιά του.
Κήρυξαν τη χώρα της Νομισματίας σε πτώχευση, αγόρασαν τις άλλες χώρες της γης, κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

Μια μικρή ιστορία που συνόδευε την εικαστική εγκατάσταση "ΔΙΕΘΝΟΜΤ"(Λήδα Καφετζή), στην ομαδική έκθεση "Εκτός Σχεδίου" που πραγματοποιήθηκε στο Ash in Art 12-31 Ιουλίου 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια: