Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Rasa Records S.A.

Τον τελευταίο καιρό χάθηκα. Κάτι κάποια τρεξίματα, δουλειές, αρρώστιες, κηδείες, μετά μερικά ευχάριστα, κάτι οι εσωστρέφειες μου, λίγο η κούραση, δεν πολύ-παρακολούθησα τα δρώμενα. Αποσπασματικές πληροφορίες, σκόρπια πράγματα… Ένας καταστροφικός σεισμός στην Ιταλία, ένας φρικαρισμένος νεαρός που σκόρπισε τον πανικό στη σχολή του ΟΑΕΔ, ένας σχιζοφρενής με ηλεκτρικό πριόνι, γκαζάκια, κι άλλα γκαζάκια, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, νέο σκάνδαλο-δεν έχω καταλάβει πλήρως, εκλογικά σενάρια, γκάλοπ…. Και ξαφνικά βλέπω σήμερα το απόγευμα στο ALTER πως ο κύριος Γαϊτάνος πήρε 22.000€ από το δήμο Γλυφάδας για να ψάλει στην εκκλησία. Και αναρωτιέμαι, εγώ που είμαι άθεη, άθρησκη και γενικά α στερητικό, αλλά που πληρώνω σα μαλάκας και φόρους και δημοτικά τέλη, αναρωτιέμαι, γιατί πρέπει να επιβαρύνεται η δική μου η τσέπη για την χριστιανική ορθόδοξη και πανηλίθια-κατ’ εμέ πάντα- πίστη και εθιμοτυπία. Τι δουλειά έχει να πληρώνει ο δήμος για μια θρησκευτική μασκαράτα; Πως είναι δυνατό το δημόσιο και κρατικό χρήμα να δίνεται σε μια θρησκευτική οργάνωση; Και δη στη συγκεκριμένη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας Α.Ε., αυτή με τα σκάνδαλα, τις παιδεραστίες, τα ροζ στριγκάκια, τις offshore εταιρίες και τις λιμουζίνες. Που κακό ψόφο να έχουν όλοι αυτοί οι τραγόπαπες, που αν υπάρχει Θεός, αν υπήρξε ο Χριστός, όχι φωτιά, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να τους στείλει να τους κάψει. Ε, όλους αυτούς, τους πληρώνουμε εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι και μη. Κανονικό νταβατζηλίκι! Πως πληρώνει και ο κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ ένα πράγμα; Και πως πληρώνουμε την Μενούνος για την παρουσίαση της Eurovision, ε κάπως έτσι πληρώνουμε τα εκκλησιαστικά τσικό των παπάδων, πχ. τον κύριο Γαϊτάνο, άσχετο αν θα παραβρεθούμε στη συναυλία.
Και μέχρι εδώ, καλά, στην Ελλάδα ζούμε, και η παραμύθα Ορθοδοξία- πατρίδα έχει ριζώσει βαθιά μέσα μας μετά από την πολυετή εκπαιδευτική προπαγάνδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων βεβαίως βεβαίως, πως για την επανάσταση του 1821 και για την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εκκλησία… Αλλά τι σχέση έχει το στανιό μου μέσα η ορθοδοξία, η πίστη, η εκκλησία με την απονομή χρυσού δίσκου; Απονομή χρυσού δίσκου μέσα στην εκκλησία; Από τον αρχιεπίσκοπο;
Και μετά αναρωτιούνται για τα γκαζάκια; Ρε, με μπαζούκας, όλους τους ένστολους, ρασοφόρους, κουστουμάκηδες, τάγματα ασφαλείας… μόνο τους πυροσβέστες αφήστε ήσυχους. Είναι οι μόνοι που μέχρι ώρας κάνουν την δουλειά τους. Και την Μπεζεντάκου, παιδιά, αυτή τουλάχιστον τα τρώει μόνο από κακόγουστους ηλίθιους μουνάκηδες, γιους αποτυχημένων πολιτικών και παρολίγον αυτοχείρων.
Όλα είναι όπως τα άφησα. Ίσως λίγο χειρότερα. Παρ’ όλα αυτά.. αγαπάμε, παλεύουμε, πονάμε, γελάμε, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε, ονειρευόμαστε, δημιουργούμε, χαλάμε, αναπολούμε, λησμονούμε, ζούμε!Και μας αρέσει. Η ζωή είναι όμορφη, αν εξαφανιστούν δε τα παράσιτα; Η ζωή θα είναι υπέροχη!

Άντε βρε και καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: