Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Διαμαντής Μαντζούνης, άλλο ένα θύμα του συστήματος

Και να θες να ησυχάσεις, δεν μπορείς. Η επικαιρότητα προσφέρει τεράστια γκάμα προϊόντων προς ανάλωση, γιατί για κατανάλωση, δηλαδή για πλήρη ανάλωση(thanks Εκάβη για την επισήμανση), δεν επαρκεί ο χρόνος. Ειδήσεις και γεγονότα μισό-μασημένα με λίγα λόγια και πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων πριν προλάβεις να τα εξαντλήσεις, να τα χωνέψεις, να τα αφομοιώσεις.

Πανικός, νομίζω πως θα ήταν η καταλληλότερη λέξη για να περιγράψει αυτό που συντελείται στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας, όλων των απόψεων και τοποθετήσεων.

Το αίμα με αίμα ξεπλένεται… Συμβολικό το στιχάκι, κι όμως κάποιοι καλοθελητές το έκαναν πράξη, για να αποδείξουν πως οι διαδηλωτές του Δεκεμβρίου είναι κατά βάση βίαια αιμοσταγή γουρούνια και εν δυνάμει τρομοκράτες. Για να μπορούν τώρα ανενόχλητοι όλοι οι φασίστες και κατά φαντασίαν δικτάτορες όπως ο κύριος Καρατζαφέρης να ζητούν απροκάλυπτα, χωρίς ίχνος αισχύνης, την επιβολή του νόμου από την ΕΥΠ, αφού το κράτος είναι ανίκανο, την εκκαθάριση των Εξαρχείων και του Ζεφυρίου, την ποινικοποίηση της κουκούλας, με εξαίρεση τους μπαχαλάκηδες, γιατί αυτοί είναι όργανα του κράτους, undercover κι έτσι, τον αποκλεισμό της αριστεράς, γιατί στους κόλπους της καλλιεργείται η τρομοκρατία, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, γιατί το υπόγειο του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε γιάφκα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών…. Δυστυχώς ο κύριος Καρατζαφέρης είναι πολύ πιο έξυπνος από τα στελέχη του, τον κύριο Μπουμπούκο για παράδειγμα ή τον κύριο στρατόκαυλο υιό Πλεύρη, που ζητούν την άρση του ασύλου, γιατί στους servers του Πολυτεχνείου βρίσκει καταφύγιο το indymedia. Ευτυχώς του έκοψε του χουντικού πρωτομαλάκα του ΛΑΟΣ και δεν το ανέφερε, μιας και το άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δημιουργήθηκε, και τα blogs εμπίπτουν ακριβώς σε αυτή την περίπτωση. Ο κατά φαντασίαν δικτάτορας όμως ύπουλα, επικαλούμενος την τρομοκρατία, το νέο φόβο του παγκόσμιου πολιτισμού, τον πιο μαζικό μετά τη πανώλη, μιλάει για γιάφκες… Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά στην καλύτερη περίπτωση λοβοτομημένος. Βγήκε και ο Κρικέτος, ο πρωτοσυνδικαλιστής των αστυνομικών και μίλησε για αναμενόμενο χτύπημα, αφού τα ΜΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό χλεύαζαν και στοχοποιούσαν την αστυνομία, αποδυναμώνοντας την, αφού τόσο καιρό οι ιθύνοντες την ήθελαν αμυνόμενη να κινδυνεύει από τις ύβρεις και τις ροχάλες των διαδηλωτών, με εντολές να μην επιτεθεί στο πλήθος…

Εγώ τώρα θα φταίω, που με τρώει το χέρι μου καιθέλω να γίνω δηκτική;
1. Πέθανε ποτέ κανείς από βρίσιμο και φτύσιμο; Κυκλοφορεί στην Ελλάδα μήπως η νόσος των πουλερικών; Και η άμυνα σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά που ενδείκνυται ποια είναι; Ψεκασμός με αντιβιοτικό;
2. Πριν την 6η Δεκεμβρίου, όπερ και έγινε η δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ ήταν δυνατή και ακμαία, ώστε να προλάβει να αποδυναμωθεί μέσα σε ένα μήνα;
3. Τόση δύναμη έχει τελικά αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά εν γένει; Τότε θα πρέπει να γίνεται νοθεία στις εκλογές για να συγκεντρώνουν μάξιμουμ 15% τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
4. Οι πυροβολισμοί μετά την κηδεία του Αλέξανδρου, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών που είδαμε στις κάμερες τις πρώτες μέρες των εξεγέρσεων, αλλά και οι καταγγελίες σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης ήταν σκηνοθετημένα; Μιας και η αστυνομία ήταν σε αμυντική θέση, με εντολές άνωθεν.
5. Υπεύθυνοι για τους εξευτελιστικούς μισθούς και για την έλλειψη εξοπλισμού, πχ. αλεξίσφαιρα γιλέκα, των αστυνομικών είναι οι έλληνες διαδηλωτές προφανώς και όχι οι κυβερνώντες, αφού αυτούς τους προστατεύουν και όλους εμάς που αντιδρούμε μας σπάνε στο ξύλο.
6. Η εκκαθάριση των Εξαρχείων θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαντάζομαι, φαίνεται τι χίπης είναι εξάλλου, διάλεξε και το νησί άγονης γραμμής για τις διακοπές του.

ΕΛΕΟΣ!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΛΟΓΙΚΗ!

Σαφέστατα και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ κατά του ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ναι αυτό το παλληκάρι έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΤΖΟΥΝΗΣ και ευχόμαστε όλοι να γίνει καλά το παιδί. Γιατί κι αυτός παιδί μας είναι, κι ας κάνει ένα επάγγελμα που έχει πάρει την κατιούσα. Δεν φταίει ο κάθε Διαμαντής γι’ αυτό, αλλά το κομματόσκυλα και οι διαπλεκόμενοι καρεκλολάγνοι της ΕΛ.ΑΣ. Λένε πως το παλληκαράκι γιατρός ήθελε να γίνει και είχε μπει στη νοσηλευτική, αλλά ήταν φτωχή η οικογένεια του. Διάλεξε λοιπόν την αστυνομία, για το σταθερό μισθό… Λάθος επιλογή λένε κάποιοι, μπάτσος ήταν, γουρούνι δηλαδή. Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν τον ήξερα, όπως δεν ήξερα και τον Αλέξανδρο και το αν ήταν αναρχικός ή ταραξίας. Στο ίδιο μονοπάτι θα βαδίσω όμως. Δεν με αφορά. Ένα τυφλό χτύπημα, ένα βίαιο χτύπημα ενάντια σε ένα νέο άνθρωπο και πάλι. Αν δολοφονούσαν ένα ηγετικό πρόσωπο, θα έλεγα και μπράβο. Αυτοί φταίνε για όλα, για όλη την κατάντια μας, για την πόλωση, για τον διαχωρισμό μας σε διαδηλωτές-κουκουλοφόρους και αστυνομικούς-μπάτσους. Δεν φταίει κανένας Διαμαντής, κανένας Αλέξανδρος και όσο κι αν φανεί προκλητικό κανένας Κορκονέας. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ φταίει για όλα, ή μάλλον η απουσία κράτους ή η παρουσία παρακράτους.

Ζούμε σε μια χώρα που όλοι οι θεσμοί νοσούν. Τα δομικά στοιχεία της Δημοκρατίας, οι τρεις εξουσίες, αλλά και η τετάρτη, είναι σάπια. Η Βουλή, η νομοθετική εξουσία απαρτίζεται από μερικά αυτάρεσκα ψώνια, ανενημέρωτα και αστοιχείωτα, με καλές δημόσιες σχέσεις όμως στα μπουζούκια, η Κυβέρνηση, η εκτελεστική, αποτελείται από σοβαρομαλάκες που πράττουν τα όσα πράττουν με ψηφοθηρική λογική και μόνο, και η Δικαστική εξουσία είναι τσικό των πάσης φύσεως συμφερόντων, και για μένα, η πιο ένοχη από όλες για τα όσα βιώνουμε πια. Αθωωτική η απόφαση για τον δολοφόνο του Καλτεζά, τον Μελίστα, ποινές χάδι για τους βασανιστές του Αυγ. Δημητρίου στην υπόθεση Ζαρντινιέρα, εισαγγελείς που προφυλακίζουν πράσινα παπούτσια, δικαστές που καταδικάζουν εμπόρους ναρκωτικών, όπως ο Κεφαλογιάννης, σε ποινές μικρής διάρκειας με ανασταλτικό χαρακτήρα, δικαστικοί που αμφισβητούν τις καταθέσεις πολιτών, αλλά δέχονται εν λευκώ τις καταθέσεις των ένστολών, των πολιτικών παιδιών και των ευνοούμενων τους. Και οι ίδιοι δικαστές εξαντλούν την αυστηρότητα τους στα εξαρτημένα άτομα, σε απλούς πολίτες που αντιδικούν ή μικροπαρανομούν…

Πολίτες δύο ταχυτήτων, οι του συστήματος και οι εκτός τρόπω τινά. Ακόμα και σήμερα, εν έτει 2009, εμμέσως ο διαφορετικός στοχοποιείται, είναι εν δυνάμει επικίνδυνος ή στην καλύτερη περίπτωση αφερέγγυος, σύμφωνα με τοσύστημα. «Μην πας με το σκουλαρίκι στη μύτη», με συμβούλευσε η μάνα μου, που είναι δικηγόρος- είχα μια δίκη για ένα τροχαίο, κι «ευτυχώς που σε τράκαρε γύφτος», μου είπαν όλοι, θα ξεκαθαρίσεις γρήγορα. Και ρωτάω, το σκουλαρίκι στη μύτη ή ο φυλετικός προσδιορισμός του αντιδίκου αποτελούν στοιχεία ενοχής ή μη; Είναι τυφλή η δικαιοσύνη τελικά ή μήπως βλέπει πολύ καλά και έχει αυτοκτονήσει προ καιρού, αφήνοντας μας στο έλεος των δήθεν εκπροσώπων της;
Όσο για την εκτελεστική εξουσία! Τι να πρωτοπεί κανείς; Για πόσα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας; Μήπως και η κατάντια της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία κατόπιν εορτής επικροτεί η Δικαιοσύνη, στην δική τους αχρηστία δε οφείλεται; Η αστυνομία είναι ένα εκτελεστικό όργανο, ένας παράγοντας αναγκαίος και στις τρεις εξουσίες, διαμορφώνεται όμως από τις Κυβερνήσεις. Αυτές ορίζουν τους αρχηγούς, αυτές ορίζουν την βασική γραμμή που θα ακολουθήσει το σώμα. Και έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Το πρόβλημα όμως έιναι ότι όλοι μας βλέπουμε το σύμπτωμα, την κατάντια της ΕΛ.ΑΣ ως το βασικό μέτωπο του αγώνα μας και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε αυτό, παραβλέπουμε όμως την ίδια την αρρώστια.
Οι μπάτσοι στην πλειοψηφία τους πιθανότατα είναι κάτι αμόρφωτα βλαχάκια, τα οποία τα μαζεύουν οι στρατόκαυλοι χριστιανοηθικοί μαλάκες και τα πωρώνουν. Τους μπολιάζουν με μια παρα-λογική, η οποία λέει πως ο λαός, οι μετανάστες, οι φοιτητές είναι επικίνδυνοι εχθροί του καθεστώτος, άρα και των ιδίων. Εδώ είναι η πρώτη παγίδα στην οποία πέφτουν οι ένστολοι, γιατί αδυνατούν να καταλάβουν πως δεν είναι οι ίδιοι καθεστώς, αλλά απλά υπηρέτες των κατεστημένων. Δυστυχώς, μέσα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ εισχωρούν διάφορα χουντικά και άρρωστα μυαλά, αδίστακτα, τα οποία είναι οι κωλογλείφτες του καθεστώτος και αναρριχώνται σε υψηλές θέσεις, με το να εμπλέκονται με ευκολία σε κυκλώματα συμφερόντων. Βολικό σύστημα! Και αυτοί οι άνθρωποι, με εντολές των κυβερνόντων, καλούνται να διαμορφώσουν και τις τάσεις του σώματος της ΕΛ.ΑΣ.
Το βασικό πρόβλημα όμως είναι αλλού. Το βασικό πρόβλημα είναι η κατάρρευση της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αστυνομία είναι ένα απλό όργανο. Πως περιμένουμε να αλλάξει πρόσωπο η ελληνική αστυνομία, όταν η Δικαιοσύνη , η Βουλή, η Κυβέρνηση και η Πολιτική ως έννοια έχουν μετατραπεί σε προϊόντα προς κατανάλωση και διέπονται από τους νόμους του marketing, κι όχι από τα άρθρα του Συντάγματος των Ελλήνων?

Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Διαμαντή, το τυφλό αυτό και αναίτιο κτύπημα, εξυπηρετεί το κράτος αδίκου, το παρακράτος, την πόλωση, την εσωτερική διαμάχη. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον απόλυτου χάους, σαν αυτό που ζούμε χρόνια τώρα, εχθρός δεν είναι ένας απελπισμένος νεαρός που ψάχνει ένα σταθερό εισόδημα. Εχθρός είναι η νοοτροπία που τον οδηγεί σε αυτή την λογική, που του στερεί το δικαίωμα στο όνειρο και τον βάζει να σκεφτεί λογιστικά και υπολογιστικά. Εχθρός είναι ή νοοτροπία που επιτρέπει σε φασιστοειδείς στρατόκαυλους να μπαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ., η νοοτροπία που μετατρέπει ένστολους σε δολοφόνους. Εχθρός για μένα είναι η νοοτροπία που επιτρέπει και δικαιολογεί τη βία σε όλες της τις μορφές. Εχθρός είναι αυτός που επιθυμεί την πόλωση, αυτός που βασίζεται στο φόβο του νοικοκυραίου, αυτός που ονειρεύεται την αναβίωση της ΕΥΠ για το καλό της χώρας, αυτός που μανιπιουλάρει αυτή τη στιγμή τα μπερδεμένα μυαλουδάκια των αστυνομικών για να τους στείλει καυλωμένους για άιμα την Παρασκευή στο συλλαλητήριο.
Η ανεπάρκεια (και η σκληρότητα που κλιμακώνεται ως αμυντική λογική, προερχόμενη από την ανεπάρκεια) της ΕΛ.ΑΣ είναι ένα από τα συμπτώματα της αρρώστιας αυτής, όχι η ίδια η αρρώστια. Όσα παυσίπονα κι αν δώσουμε, για να καταπραΰνουμε τα συμπτώματα, όσες καυτηριάσεις κι αν κάνουμε, η αρρώστια θα υποβόσκει και θα εμφανιστεί και πάλι με ίδια ή διαφορετικά συμπτώματα.

Την Παρασκευή, 09/12/2009, πρέπει να φωνάξουμε και για το Διαμαντή, για το κάθε θύμα του συστήματος, για κάθε νέο άνθρωπο που υφίσταται σωματική ή ψυχολογική βία προς τέρψη των αυτοκρατόρων. Κι ας φάμε πολύ ξύλο. Το όπλο μας πρέπει να είναι η ειρηνική (αντί)σταση μας στη βία που θα υποστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: