Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατά την κούλειο λογική!

 Ακου λοιπόν τι σημαίνει ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατά την κούλειο λογική.


Για να υποβάλεις την αίτηση για τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, πρέπει πρώτα να πληρώσεις τα εξέταστρα, τα παράβολα δηλαδή και να περιμένεις "τουλάχιστον 24 ώρες" πριν προχωρήσεις στην συμπλήρωση της αίτησης. Δεν είναι ξεκάθαρο δηλαδή αν θα μπορέσεις να κάνεις την αίτηση σε 24, 28, 32 ή 75 ώρες. Ούτε πρόκειται να λάβεις κάποιο αυτοματοποιημένο μέηλ ή sms ή μήνυμα viber από τον ΕΟΠΠΕΠ για το αν εγκρίθηκε ή πραγματοποιήθηκε η πληρωμή σου, ώστε να ξέρεις ότι μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Οπότε γύρω στις 28 ώρες, που βάσει λογικής είναι πάνω από το "τουλάχιστον 24", αποφασίζεις να προχωρήσεις στην συμπλήρωση της αίτησης, χωρίς να γνωρίζεις εάν κάνεις καλά. Στα κουτουρού μωρέ. Αυτό είναι το πρώτο μέρος του αφενός, γιατί αφετέρου, είναι απαράδεκτο να προπληρώνεις εξέταστρα για εξετάσεις, στις οποίες δεν γνωρίζεις αν θα λάβεις μέρος. Γιατί μπορεί να υπάρχει κάτι, το οτιδήποτε στην αίτηση σου ή στα δικαιολογητικά σου, που μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη της αίτησης για συμμετοχή σου στις εξετάσεις, άρα θα έχεις πληρώσεις για να συμμετάσχεις κάπου, όπου δεν θα σου επιτρέπεται να συμμετάσχεις.

Αφού λοιπόν έχεις μυρίσει νύχια, κοιτάξει την κρυστάλλινη σφαίρα και διαβάσει τα ταρώ και προχωράς στην συμπλήρωση της αίτησης, οφείλεις να γνωρίζεις, όπως ξεκαθαρίζεται ρητώς στις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης ότι φέρεις την αποκλειστική ευθύνη για το οποιοδήποτε λάθος κάνεις και ως εκ τούτου ο ΕΟΠΠΕΠ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη αν απορριφθεί η αίτηση σου. Οκ. Δεν σου επιτρέπεται πχ να είσαι ηλίθιος, ούτε καν αμελής. Κι αν, ω μη γένοιτο, συνειδητοποιήσεις ότι έκανες κάποιο λάθος κατόπιν εορτής, σόρρυ μαν ορ γουμαν, το λάθος δεν διορθώνεται. Να περιμένεις μάλλον του χρόνου να ξανακάνεις αίτηση, γιατί δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά, αν μπορείς να κάνεις αίτηση εκ νέου για την ίδια ειδικότητα, την ίδια εξεταστική περίοδο. Καλά μην περιμένεις να σου έρθει μέηλ ή όλα τα παρεμφερή για επιτυχή συμπλήρωση αίτησης κι άλλα τέτοια του 21ου αιώνα.

Την κάνεις λοιπόν και την αίτηση κι αυτή στα κουτουρού, χωρίς να μπορείς να ρωτήσεις κανένα, νινγκούνο ρε παιδί μου αν είναι όλα σωστά συμπληρωμένα, υπ' ευθύνη σου είπαμε όλα και πας στο επόμενο βήμα. Στην αποστολή των δικαιολογητικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Γιατί σιγά μην είχε ο εοππεπ στην πλατφόρμα της αίτησης δυνατότητα άμεσης επισύναψης των αρχείων! Στέλνεις λοιπόν τα δικαιολογητικά σου σε pdf, γιατί μόνο pdf δέχονται κι αλίμονο αν έχεις τελειώσει ονυχοπλαστική και δεν νογάς από μορφές αρχείων, τσεκάρεις δεκαπέντε φορές ότι τα έχεις κάνει όλα όπως ορίζουν οι οδηγίες και πατάς αποστολή, send, φύγε μέηλ, φύγε. Και περιμένεις. Τι; Μα το απαντητικό μέηλ, με τον αριθμό πρωτοκόλλησης ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης σου. Έτσι, λέει, στις οδηγίες, ότι θα ξέρεις ότι το μέηλ σου απεστάλη επιτυχώς, λαμβάνοντας μέηλ. Πότε; Δεν λέει, ούτε καν τουλάχιστον. Και περνάνε 24 ώρες και αριθμό πρωτοκόλλησης δεν λαμβάνεις. Ούτε καν ένα γαμιομέηλ που λέει, λάβαμε το μήνυμα σας, σε τόσες ώρες, μέρες, θα λάβετε το εξής, το δείνα, το τάδε. Τίποτα. Στα τυφλά όλα. Αλλά έχεις προπληρώσει. Κι εκεί τελειώνουν οι οδηγίες. Πουθενά αναφορά στο πως ενημερώνεσαι για το αν η αίτηση σου εγκρίθηκε για το πως θα μάθεις που θα δώσεις εξετάσεις, πότε, τι πρέπει να κάνεις έπειτα.
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ένα πράγμα. Πήρες την απόδειξη και τέλος. Τώρα το αν θα φύγεις και με το προϊόν από το μαγαζί, δεν στο εγγυόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: