Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Αυτό είναι το εκλογικό σύστημα. Χωνέψτε το!

Κάτι λιγότερο από 2,5 εκατομμύρια ανθρώποι επέλεξαν και επιβάλλουν σε έναν ολόκληρο πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων την Νέα Δημοκρατία και αυτή η αναλογία παρουσιάζεται ως συντριπτική νίκη.

ΑΥΤΟ είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ.

Χωνέψτε το!

Χωνέψτε ότι εκεί έξω, στην πραγματική κοινωνία και όχι αυτή των ποσοστών και των αναγωγών επί των εγκύρων, οι 7,5 στους 10 οφείλουν να ανεχθούν τους πανηγυρισμούς και την έπαρση του νικητή από τους μόλις 2,5.

Χωνέψτε επίσης το γεγονός ότι 33 χιλιάδες άνθρωποι θα σας επιβάλλουν για υπουργό τον Πλεύρη και μόλις 23 χιλιάδες τον Καραμανλή.

ΑΥΤΟ είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ.

Χωνέψτε το!

Κι αφού το χωνέψετε, σκεφτείτε τι κυβέρνηση θέλετε και πως πρέπει να ψηφίσετε.


Καταρχάς, ξεκαθαρίστε τι θέλετε.

Θέλετε ευρωπαϊκή ένωση, ευρώ, καπιταλισμό, ελεύθερη αγορά, ισχυρό ιδιωτικό τομέα, οικονομικό νεοφιλελευθερισμό, περιορισμούς στις ελευθερίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα; Τότε η επιλογή σας είναι ξεκάθαρη. Ανήκετε στην βαθιά δεξιά και πρέπει να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, χωρίς ναι μεν αλλά. 

Θέλετε ευρωπαϊκή ένωση, ευρώ, σοσιαλισμό, κανόνες στην ιδιωτική οικονομία, δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, διεύρυνση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Τότε, ανήκετε στην αριστερά. Ξεκάθαρα. Αλλά το θέμα είναι σε ποια αριστερά;

Σίγουρα όχι αυτή της ρήξης και της ανατροπής. Αλλά σε αυτήν την αριστερά, που με δεμένα τα χέρια λόγω μνημονίων, χρέους, συμφώνου σταθερότητας κι άλλων κανονισμών της Ε.Ε., δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Μπορεί όμως να σας διαβεβαιώσει πως θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες, καλύτερους όρους και δεν θα δεχτεί αβίαστα οποιονδήποτε όρο υπαγορεύουν τα αφεντικά. Το κακό είναι ότι αυτή η αριστερά εκπροσωπείται από διάφορα κόμματα και δυστυχώς η αριστερή παράταξη δεν έχει σε καμία περίπτωση την συσπείρωση της δεξιάς. Έχουμε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25, ΠΛΕΥΣΗ τουλάχιστον, που εκπροσωπούν πάνω κάτω τον ίδιο κόσμο και με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιποι για ψηφοθηρικούς λόγους επιστρατεύουν μια αδιανόητη διγλωσσία, λέγοντας από την μία ότι επιθυμούν παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. ενώ από την άλλη μιλάνε για ανατροπή. 

Ε, λοιπόν χωνέψτε ΚΑΙ αυτό! Ρήξη κι ανατροπή μονομερώς εντός Ε.Ε. ΔΕΝ γίνεται.

Χωνέψτε το!

Αν λοιπόν θέλετε πραγματική ρήξη και ανατροπή, ξεχάστε το ευρώ, την ευρωπαϊκή ένωση, την σταθερότητα, την ασφάλεια και προετοιμαστείτε για πολύ σκληρό αγώνα. Ψηφίστε ΚΚΕ παίδες.  Αφήστε τα ΚΚΕ μ-λ, τα Μ-Λ ΚΚΕ, τις Ανταρσύες και τα  λοιπά και συσπειρωθείτε. Απλά και ξεκάθαρα. ΚΚΕ. Είναι μια ξεκάθαρη επιλογή επίσης, όσο ξεκάθαρη είναι και η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Η πλειοψηφία όμως, οι πολλοί, αυτοί που ανήκουμε κάπου στην μέση κ λίγο πιο αριστερά, αυτοί που κάναμε γαργάρα την ιδεολογία και ενηλικιωθήκαμε απότομα το 2015, αυτοί που αντιλαμβανόμαστε ότι όσο κι αν θα θέλαμε μια επανάσταση, δεν έχουμε τα κουράγια να την κάνουμε πράξη τελικά, πρέπει να συσπειρωθούμε. Και ΠΡΕΠΕΙ και τα κόμματα να αναλάβουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους επιτέλους και να εκπροσωπήσουν όπως της αξίζει την ισχυρή πλειοψηφία του λαού.

Σταματήστε να κατακερματίζεστε. Μια ισχυρή κεντροαριστερή σοσιαλιστική παράταξη με γνώμονα τον άνθρωπο, τα πανανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον θα μπορούσε να σαρώσει κυριολεκτικά στις εκλογές. 

Σταματήστε να θέλετε όλοι την καρέκλα γαμώ την τρέλα μου και τα αρχηγηλίκια και καθίστε όλοι μαζί οι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ και συζητήστε τις κοινές σας γραμμές και αφετηρίες. ΕΛΕΟΣ κάπου.

ΕΛΕΟΣ!

Θα φάμε 7,5 στους 10 Μητσοτάκη, γιατί εσείς κάνετε σαν απατημένες σύζυγοι αναμεταξύ σας.

ΕΛΕΟΣ!

Κι εσείς οι ψηφοφόροι, ενηλικιωθείτε επιτέλους. 

Ψηφίστε λαμβάνοντας υπόψη το σύστημα, αλλιώς αφήστε τους 2,5 στους 10 να καταστρέψουν τις ζωές σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: