Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Φταίει αλήθεια ο τοξικός λόγος των σόσιαλ μήντια για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ;

 Όλοι όσοι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και εμείς που τον ψηφίσαμε με μισή καρδιά, γιατί η μισή μας καρδιά έχει κατακλυστεί από έναν ζοφερό, κεντρώο, σχεδόν πασοκικό ωμό ρεαλισμό, αλλά η άλλη μας μισή παραμένει γνήσια, ιδεαλίστρια, βαθιά αριστερή, βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ με τα εκλογικά αποτελέσματα. Και όλοι, μα όλοι, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι στον διάολο πήγε τόσο στραβά και τιμωρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ. 

Πως γίνεται να τιμωρείται η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση όχι μόνο να μην υφίσταται τις αναμενόμενες φθορές που υφίστανται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αλλά να βγαίνει και ελαφρά ενισχυμένη παρόλη την θέση 108 που έγινε 107, παρόλη την ακρίβεια, παρόλες τις απευθείας αναθέσεις, παρόλες τις πυρκαγιές, τα Τέμπη, τους παιδοβιαστές, τις παρακολουθήσεις, την πανδημία, τα σκόιλ ελικικού και τόσα άλλα;

Φταίνε οι Δήμητρες του Βαρουφάκη, ο Γεωργούλης, ο Κατρούγκαλος, η αντιπολίτευση που έκαναν τα μικρότερα αριστερά κόμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πετσωμένα κανάλια, η στρατηγική της προοδευτικής κυβέρνησης που δεν απέδωσε, οι χαμηλοί τόνοι του Τσίπρα, οι υψηλοί του Πολάκη, η κωλοτούμπα του 15, η κακή επικοινωνία, η Τσαπανίδου, ο Αντώναρος.... Ψάχνει ο καθένας να βρει ποιος, τι και γιατί φταίει. Κι ανάμεσα στις εξηγήσεις, κυριαρχεί, κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ο τοξικός λόγος και ειδικά στα σόσιαλ μήντια των συριζαίων με τα γνωστά στους τουιτεράδες hashtags #μητσοτάκη_γαμιέσαι, #ΝΔ_ξεφτίλες, #ΝΔ_παρακράτος, #ΝΔ_δολοφόνοι, #ΝΔ_μαφία, #ΝΔ_ συμμορία και άλλα παρεμφερή.

Το ακούω.

Ειλικρινά το ακούω. Γιατί ναι ο μέσος νοικοκυραίος άνθρωπος σοκάρεται με τις ύβρεις και ο μέσος φυσιολογικός απεχθάνεται τον τοξικό, επιθετικό, βίαιο λόγο.

Το ακούω.

Αλλά μαζί με αυτό το επιχείρημα, ακούω και βλέπω και διαβάζω τα παρακάτω στα σόσιαλ μήντια και απλά αναρωτιέμαι αν τα παραδείγματα αυτού του λόγου που σας παραθέτω πιο κάτω δείχνουν πολιτισμό, ευπρέπεια, σεβασμό στους ψηφοφόρους της αντίθετης πλευράς κι έλλειψη τοξικότητας.

Τα συμπεράσματα δικά σας














Δεν υπάρχουν σχόλια: