Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γιατί δεν θα ψηφίσεις και πως θα σε πείσω να αλλάξεις γνώμη

Είναι γνωστό σε όσους με γνωρίζουν ότι είμαι αριστερής πολιτικής ιδεολογίας. Δεν θα έγραφα ποτέ ένα αποστασιοποιημένο κείμενο για την αποχή. Οπότε αν ανήκετε στην δεξιά πολυκατοικία ή στην ντιπ για ντιπ απολιτίκ σκηνή, αυτό το κείμενο δεν σας αφορά.

Απευθύνομαι κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, το δηλώνω ευθαρσώς εξαρχής για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Λοιπόν, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να ξέρετε ότι έχω ακούσει από πολύ κόσμο, καθόλου απολιτίκ ή λοβοτομημένο, αλλά εξαιρετικά απογοητευμένο από την κεντρική πολιτική σκηνή τα εξής αρνητικά επιχειρήματα και απόψεις ως προς την συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές και όλα αυτά έστω και στο παρά ένα, πρέπει να ληφθούν ΠΑΡΑΥΤΑ υπόψη

1. Ολοι ίδιοι είναι. Ο Τσίπρας μας πρόδωσε το 2015, ο Βαρουφάκης λέει αηδίες και το ΚΙΝΑΛ με Λοβέρδους κι άλλα δεξιοφιλελέ κατάλοιπα είναι αναξιόπιστο. Οπότε δεν πάω να ψηφίσω μάνα μου. Γιατί αν πάω, θα ψηφίσω καμιά Ζωίτσα ή κανά Ανταρσύα και θα ενισχύσω τον Μητσοτάκη στο τέλος.

2. Το παιχνίδι έχει χαθεί. Θα βγει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά. Δεν βλέπεις τις δημοσκοπήσεις; Δεν μπορεί όλοι να είναι τόσο διεφθαρμένοι και να τον βγάζουν μπροστά 7 κ 8 μονάδες. Να τρέχω στου διαόλου τον πατέρα, να χαλάσω 200€ σε βενζίνες για να πάω να ψηφίσω Τσίπρα, ενώ η ψήφος μου θα πάει χαμένη τελικά;

3. Δουλεύω σεζόν κι ενώ θέλω να ψηφίσω Τσίπρα ή Βαρουφάκη (κατά κύριο λόγο), πως στο διάολο θα πάω από Ρόδο αυθημερόν Καρδίτσα ρε φίλε;

Για όλα λοιπόν υπάρχουν αντεπιχειρήματα.

1. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Ναι, ο Τσίπρα μας πρόδωσε. Και μας πρόδωσε γιατί είχε εμπιστευτεί το ποκεράκι του Βαρουφάκη, το οποίο αποδείχθηκε όντως ανεφάρμοστο. Κι όταν τον μπουντρούμιασαν Ολάντ κ Μέρκελ εκείνο το βράδυ μετά το δημοψήφισμα, ένας Θεός ξέρει τι του είπαν και βγήκε άλλος άνθρωπος. Άλλος σοβαρός όμως. Γνώστης. Ώριμος. Λιγότερο αριστερός, λιγότερο ιδεαλιστής μεν, περισσότερο κεντρώος, πολύ συμβιβασμένος, αλλά αν μη τι άλλο με διάθεση να εφαρμόσει κάποιες μίνιμουμ σοσιαλιστικές πολιτικές εντός ενός πνιγηρού νεοφιλελέ προγράμματος, το οποίο ήταν δυστυχώς μονόδρομος αν θέλουμε ΕΕ κ ευρώ. Αν δεν τα θέλουμε αυτά, ας προετοιμαστούμε για ακραία φτώχεια, αλλά πολύ ακραία. Και πόλεμο ίσως. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

2. Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί. Γιατί όλες αυτές, οι ίδιες δημοσκοπήσεις που βγάζουν μπροστά την ΝΔ, λένε ότι είναι τόσο μεγάλη η μπάνκα των αναποφάσιστων και των απεχόντων, που μπορούν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Οπότε μην τους κάνετε την χάρη ρε παιδιά ως προς την πρόβλεψη νίκης. Κάντε τους την ως προς την πιθανότητα ανατροπής. Να πάτε να ψηφίσετε. Τσίπρα κατά προτίμηση.

3. Μικρέ σκλάβε των εξωτικών καλοκαιρινών παραδείσων για πλούσιους φύγε και πήγαινε να ψηφίσεις. Καταρχάς είναι παράνομο να σου στερήσουν αυτό το κατοχυρωμένο δικαίωμα. Μπορείς να τους καταγγείλεις αν σε απειλήσουν, αν σε απολύσουν, αν σε τιμωρήσουν. Δεύτερον μην δέχεσαι όρους δουλείας και φασιστοκρατίας, ειδικά αν είσαι νέος χωρίς οικογένεια, στεγαστικά και υποχρεώσεις. Οι παλαιότεροι στην ηλικία σου ρίσκαραν τις ζωές τους για να έχουμε ελεύθερη χώρα πολεμώντας του ναζί κ μετέπειτα την Χούντα για να έχουμε έστω κι αυτήν την κουτσή δημοκρατία. Μην γίνεις, τουλάχιστον όχι από τώρα, γρανάζι του συστήματος. Αντιστάσου.
Και τέλος πάντων, αν δεν είσαι σοβαρός υπερασπιστής της αναρχικής ιδεολογίας, την οποία σέβομαι άπειρα, να πας να ψηφίσεις, ακόμα κι αν θες να ψηφίσεις ΝΔ, ακόμα κι αν θες να ζεις με 40% μειωμένο ως προς την αγοραστική του δύναμη εισόδημα. Ο μαζοχισμός είναι μια υπαρκτή παρέκκλιση εξάλλουου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: