Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Όσο...

Όσο η ελληνική αστυνομία θα ενστερνίζεται χουντικές συμπεριφορές σκοτώνοντας τα παιδιά μας, ξυλοκοπώντας τους μετανάστες και τα εξαρτημένα άτομα και θα υποθάλπει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Όσο οι δικηγορικοί σύλλογοι θα επιτρέπουν σε Κούγιες, που καταθέτουν υπομνήματα σαν αυτό που ακούστηκε το μεσημέρι και κάνουν δηλώσεις του τύπου “το αν έπρεπε ή οχι να χαθεί το παιδί αυτό, θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη” να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου.
Όσο το δικαστικό σώμα θα αγκαλιάζει ανακριτές που προφυλακίζουν πράσινα παπούτσια, εισαγγελείς που εν μέσω τρομερών γεγονότων μετατρέπουν την κατηγορία της υπόθεσης ζαρντινιέρας από απρόκλητη επίθεση σε απλή και δικαστές που αθωώνουν δολοφόνους αστυνομικούς, όπως τον Μελίστα.
Όσο οι κυβερνήσεις θα καλύπτουν τους φοροαποφεύγοντες υπουργούς τους, παίζοντας ιδεολογικό τένις μεταξύ νομιμότητας και ηθικής.
Όσο οι επαγγελματίες πολιτικοί θα αδιαφορούν για τους διαπλεκόμενους συναδέλφους τους και παίζουν επικοινωνιακά ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη μας.
Όσο η εκκλησία θα συγκαλύπτει παιδεραστές ιερείς, προκλητικές ιερές μπίζνες και οι επικεφαλής της θα φοράνε χρυσά φορεματάκια, ενώ ο λαός πεινάει.
‘Όσο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ανέχονται να συγχρωτίζονται με ανθρώπους που εκβιάζουν μίζες και φακελάκια.
Όσο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα δέχονται αγόγγυστα την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και θα κλείνουν τα στόματα τους από φόβο.
Όσο ο συνδικαλισμός θα άγεται και θα φέρεται από τα κόμματα και θα πανηγυρίζει για νίκες του τύπου “μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις νικήσαμε και πήραμε αύξηση 50€ και πετύχαμε τη μείωση του αριθμού των απολυθέντων”.
Όσο θα σκοτώνονται καθημερινά 6 συνάνθρωποι μας στους ελληνικούς δρόμους, γιατί κανείς δεν τους έμαθε τη σημασία της οδηγικής συνείδησης.
Όσο οι άνθρωποι με κινητικά και άλλα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται από την κοινωνία σαν μιάσματα ή σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.
Όσο το περιβάλλον θα αντιμετωπίζεται σαν προσωπική και όχι παγκόσμια περιουσία.
Όσο οι ομοφυλόφιλοι θα κυνηγιούνται σαν ηθικά αποβράσματα που απειλούν την κοινωνική συνοχή.
Όσο η μαζική κουλτούρα και αισθητική θα προάγει πρότυπα κοινωνικής αποχαύνωσης.
Όσο το να είμαι ζωόφιλη και φιλόζωη θα στέκεται εμπόδιο στη ζωή μου.
Όσο δεν θα μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου φούξια χωρίς να χαρακτηριστώ με κάποια ταμπέλα.
Όσο θα είναι επικίνδυνο να ζω τη ζωή μου με αρετή και τόλμη….
Όσο, όσο, όσο…
Τόσο, τόσο, τόσο και άλλο τόσο
Θα οργίζομαι
Θα οργιζόμαστε
Θα διεκδικώ
Θα διεκδικούμε
ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ
Με λένε Λήδα Καφετζή και είμαι μια οργισμένη έφηβη 33 ετών.

Ελάτε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την κοινωνία που θέλουμε και που μας αξίζει.
Δεν υπάρχει λόγος να χωριζόμαστε αυτή τη στιγμή σε μικροομάδες και να τσακωνόμαστε οι σκεπτόμενοι μεταξύ μας.
Δεν είμαι αναρχική, αν και ιδεολογικά γουστάρω πολύ. Θεωρώ όμως ότι για να είναι εφαρμόσιμη η αναρχία χρειάζεται πολίτες άλλου επιπέδου, από το οποίο η πλειοψηφία απέχει κατά πάαααρα πολύυυυ.
Τις τελευταίες μέρες χάσαμε τα πασχάλια και βρήκαμε πολλά χρυσά αυγά. Το πως το κράτος χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τον συνδέει με τους βανδαλισμούς που οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι μπάτσοι υποκινούν είναι γνωστό δυστυχώς σε λίγους.
Θέλω να κάνω μία έκκληση προς τους ανθρώπους της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και θα παρακαλούσα όσους συμφωνούν μαζί μου και έχουν λόγο και βήμα να προσπαθήσουν και αυτοί.
Μην χάνετε, εσείς οι αναρχικοί σας παρακαλώ την ψυχραιμία σας με τον κάθε ανεγκέφαλο που σας προκαλεί. Μην τους κάνετε το χατίρι.Σας παρακαλώ. Υπάρχουν άπειρα καθάρματα και ακόμα περισσότεροι βλάκες που άγονται και φέρονται. Δεν συμφωνώ σε πολλά από όσα λέτε. Αλλά τον χώρο στον οποίο ανήκετε ιδεολογικά τον τιμώ και τον σέβομαι. Μην τους αφήσετε παιδιά να σας συνδέσουν με τους τραμπούκους κουκουλοφόρους της αστυνομίας. Οι ακροδεξιοί είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Ξέρουν πολύ καλά πώς να στήνουν επικοινωνιακές μακιαβελικές παγίδές. ΠΡΟΣΟΧΗ.
Επίσης αναρωτηθείτε, οι αριστεροί, τι σκοπούς εξυπηρετεί η διάσπαση της αριστεράς. Ποιους; Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυρία Παπαρήγα δίνει θάρρος σε φασιστόμουτρα να ξεσπαθώσουν.
Ηρεμία παιδιά γιατί τα βλέπω τα χρυσά αυγά να….αυγατίζουν, εκμεταλλευόμενα τις ιδεολογικές διαμάχες σκεπτόμενων ανθρώπων. Ας λύσουμε τα πολύ βασικά, κατ΄εμέ τα προαναφερθέντα και αργότερα διαφωνούμε στα επιμέρους.
Τσακωνόμστε μεταξύ μας και θα βγει κανάς Καρατζαφέρης στο τέλος, αν δεν υποκινήσει κάτω από τη μύτη μας καμιά δεκεμβριανή επανάσταση για την αποκατασταση της τάξης και της δημοκρατίας.
Στα blogs και όχι μόνο γίνεται επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι στους δρόμους. Μην γελιόμαστε. Η πλειοψηφία του κόσμου κάθεται ακόμα σε έναν καναπέ και έχει πανικοβληθεί. Μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει ο ακροδεξιός λόγος στον πολτοποιημένο εγκέφαλο του μέσου ανθρώπου που δεν ξέρει τι μέρα θα του ξημερώσει αύριο. Είναι επικίνδυνος, ειδικά σήμερα.
Σας ευχαριστώ.

1 σχόλιο:

xtina είπε...

I via einai kapote anagkaia, kai ta teleutaia gegonota antikatoptrizoun tin via kai tin orgi pou ehoume oloi enswmatwsei zwntas kathimerina se mia dialymeni, aposathrwmeni koinwnia.Ti via apo to kratos, to sympoliti, to synanthrwpo.Ehoume katantisei atoma fovika, aprosanatolista, autistika.O kathenas gia tin parti tou kai oloi enantiwn olwn.
Ki an ehoume kapoies prosdokies, autes (epi to pleiston) mataionontai.Ki auto metafrazetai se apogoiteusi kai thymo.
I via omws an kai apokalyptei mia pragmatikotita, den apotelei lysi.Giati i via mporei mono na katastrefei kai pote na dimiourgei.Ara, se kamia periptwsi den mporei na epiferei rizikes allages.Auti einai mia alli diadikasia pou stirizetai ston epanaprosdiorismo tou atomou.Stin analipsi tis proswpikis efthynis, stin wrimansi.Kai gia na ginoume autofwtes proswpikotites, autonoma atoma, einai thema paideias ki askisis tou orthou logou.As apoktisoume autosyneidisi ki autopepoithisi wste na mporesoume na epanasyndethoume me ton eauto mas kai me ton Allo.Na synapsoume pragmatikes sheseis empistosynis.Na mathoume na akoume kai na dialegomaste.Telika na xanaginoume allilegyoi.Anthrwpoi.
To pws kai an ginetai (pistevw ginetai) einai ontws thema xe-volematos kai diarkous askisis.Den teleiwnei pote.Kai en arhi in o logos.
To na diavazw fwnes dynamikes kai diavgeis oso i diki sou mou dinei kouragio.Kalimera