Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάς Χρονοκαθυστερημένων Πολιτικών και Λοβοτομημένων Πολιτών

ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τίποτα για την σκανδαλώδη υπόθεση Βατοπεδίου. Δεν είχε ενημερωθεί… Φαίνεται, τέσσερεις μήνες δεν έβλεπε τηλεόραση, όπως έκανε τις τελευταίες μέρες, όταν και πληροφορήθηκε έκπληκτος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ανέλαβε όμως το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούν, πράττοντας όπως όφειλε, κάνοντας δηλαδή το απόλυτο τίποτα, γιατί αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία. Οπότε όλα καλά. Το οικοπεδάκι στον Παράδεισο το εξασφάλισε στα σίγουρα.
Επιπρόσθετα σαν ηθικός άνθρωπος και γνήσιος Χριστιανός έδειξε με το δάχτυλο τον πρώην συνεργάτη του κύριο Ρουσόπουλο, που τον δίνει με περισσή ευκολία στα πεινασμένα κομματόσκυλα της παράταξης του για λιντσάρισμα. Δεν τον κατονόμασε όμως- τους όρκους της σιωπής τους τηρεί, επίορκος θα γίνει;- ούτε στράφηκε εναντίον του κυρίου Πελέκη, συγγνώμη Βουλγαράκη, γιατί ο Κωστάκης δεν είναι κανάς σπιούνος, άφησε απλά δυο-τρία υπονοούμενα και ο νοών νοείτω. Και σαν γνήσιος δημοκράτης δεν ζήτησε την παραπομπή των εν λόγω υπουργών και βουλευτών στη δικαιοσύνη, γιατί η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες. Όσο για την διαγραφή τους από το κόμμα της ΝΔ; Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και σταθερότητα για να περάσει μέσα από την κρίση και ο πρωτολεβέντης μας δεν θα κάνει το χατίρι σε εκείνους που αγαπούν το χάος να ρίξει την κυβέρνηση. Γιατί αν διαγράψει έστω και δύο βουλευτές, αναγκαστικά πάμε σε εκλογές. Κι αυτό δεν εξυπηρετεί τον τόπο. Σαφές. Ο χρονοκαθυστερημένος που μας κυβερνά νοιάζεται για το καλό μας.

Η τυφλή βία των πολιτών
"Εκείνο που παραβιάζει κάθε έννοια Δημοκρατίας, είναι να παρέχεται ιδεολογική ή κοινωνική κάλυψη στην τυφλή βία." Τάδε έφη ο ανενημέρωτος και απ’ ότι φαίνεται με σοβαρά προβλήματα όρασης πρωθυπουργός μας σήμερα, 16/12/2008. Ο δύσμοιρος με την κατάντια του ΕΣΥ, δεν μπορεί να τα φτιάξει τα ματάκια του, οπότε και όταν την προηγούμενη βδομάδα παρακολούθησε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση, δεν είδε το κλωτσίδι, ούτε και τις γκλοπιές που έριξαν τα ΜΑΤ σε κοριτσάκια, αγοράκια και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς κουκούλες, χωρίς καδρόνια και μολότωφ στα χέρια. Ούτε κατάφερε να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους Ματατζήδες και τους Ζητάδες με τα όπλα στα χέρια. Μην τον κατηγορείται τον πρωτολεβέντη δημοκράτη μας. Είναι αόμματος ο κακομοίρης και για μια ακόμη φορά θύμα των κακών του υπουργών που δεν τον ενημέρωσαν και πάλι για όσα σκανδαλώδη γίνονται. Ίσως να μην έχουν ενημερωθεί και αυτοί για όσα συμβαίνουν. Έχουν τόσα σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν, να στηρίξουν την κυρία Παπαρίζου, τα ποδοσφαιρικά συνδικάτα, τον πολιτισμό μας βρε αδέλφια. Ας δείξουμε λίγη κατανόηση. Και για την υπόθεση ζαρντινιέρα, τι να κάνουν; Τους καταδίκασαν τους ενόχους σήμερα, σωστά; Εξάλλου, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σεβόμενο το Σύνταγμα των Ελλήνων και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μοιράζει εγχειρίδιο στους αστυνομικούς με σαφείς οδηγίες, σαν τις παρακάτω: «ο αστυνομικός υπάλληλος μπορεί να χρησιμοποιήσει όση βία απαιτείται για την πραγματοποίηση της σύλληψης» και «η βία μπορεί να ποικίλλει από την προφορική προσταγή ως και τη σωματική βία»(εδάφιο ζ’ σελ.5 Εγχειρίδιο Υπουργείου Δημόσιας Τάξης-Διεύθυνση Εκπαίδευσης-«Τεχνικές σύλληψης και σωματικής έρευνας»). Πριν σπεύσετε να εξαγριωθείτε κυρίες και κύριοι, σκεφτείτε πως η συγκεκριμένη βία δεν είναι τυφλή, αλλά βλέπουσα και προερχόμενη από το κράτος, άρα και δικαιολογείται. Λίγο σεβασμό στον κύριο με ειδικές ανάγκες, που ταλαιπωρείται καθημερινά από τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Μα που καταντήσαμε να συκοφαντούμε και τους αόμματους, ενδεχομένως κωφούς και διανοητικά καθυστερημένους δημοκράτες. Καλά κάνει ο κύριος Παυλόπουλος και μιλάει για μεμονωμένα περιστατικά.

Κρατική Τηλεόραση-Το Άντρο της Δημοκρατίας
Το μεσημέρι εισέβαλε στην κρατική τηλεόραση μια ομάδα νεαρών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων. Το μόνο που ήθελαν αυτοί οι νέοι ήταν να μεταφέρουν ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό με ένα πανό που έγραφε: «Σταματήστε να κοιτάτε. Βγείτε όλοι στους δρόμους.» Ο κύριος Παναγόπουλος, αυτός που πληρώνουμε όλοι εμείς, ο πρόεδρος του οργανισμού, παραιτήθηκε. Μάλλον θίχτηκε από την αδυναμία των ιδιωτικών σεκιουρητάδων που προσέλαβε, να προστατέψουν το γραφείο του. Στις αρχικές του δηλώσεις μίλησε για ανοργάνωτη εισβολή ατόμων που δεν ανήκουν σε καμιά κοινωνική ομάδα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζει τους βίαιους αυτούς νέους "καταγγελτέους". Φαίνεται ότι ο κύριος Παναγόπουλος θεωρεί τη μαθητική και φοιτητική νεολαία μη κοινωνική ομάδα. Δεν ανήκουν στην κοινωνία αυτοί, πρέπει να το καταλάβουμε.
Αργότερα βέβαια, ο κύριος Παναγόπουλος μίλησε για οργανωμένη κίνηση εγκληματικών στοιχείων. Κι επειδή η εισβολή των α-κοινωνικών νέων έγινε με τόσο θράσος, που ούτε μια κουκούλα δεν φόρεσαν, ούτε ένα λοστό δεν κρατούσαν, και τόλμησαν ειρηνικά να διακόψουν τον Πρωθυπουργό, που μιλούσε στη Βουλή, ο χρονοκαθυστερημένος και θιγμένος Πρωθυπουργούς τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως τέτοιες κινήσεις απειλούν τη Δημοκρατία. Πρέπει να καταλάβουμε καταρχάς, ότι η Δημοκρατία εξαρτάται μόνο από την τέταρτη εξουσία, οι άλλες τρεις αφορούν σε ένα μύθο, και δεύτερον η τέταρτη εξουσία συνοψίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Τώρα το ότι αυτό το άντρο της δημοσιογραφίας δεν μπορεί να αυτοπροστατευτεί από επίδοξους εισβολείς δείχνει τη θρασεία αντιδημοκρατικότητα των εισβολέων-πολιτών και όχι την αδυναμία των διοικούντων του.

Λάθος το μέρος των συγκεντρώσεων
Σύμφωνα με την πρόταση της κυρίας Πιπιλή, την οποία επικροτεί βεβαίως ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα έπρεπε να γίνονται στην Βαρυμπόμπη, για να μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να κατέβει στο κέντρο της πόλης ανενόχλητος να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του. Αλήθεια, τι φταίνε οι μιζαδόροι διαπλεκόμενοι Έλληνες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που δεν τους αγγίζει η κρίση και θέλουν να ενισχύσουν τους φτωχούς εμπόρους με τα φιλανθρωπικά τους ευρώ; Με ποιο δικαίωμα στερείτε από αυτούς τους ανθρώπους το ετήσιο δικαίωμα τους να προσφέρουν; Για το χριστιανισμό ρε γαμώτο! Πως θα εξασφαλίσουν τώρα την ιδιωτική παραλία στον Παράδεισο;

Ανύπαρκτοι οι λόγοι της τάχα μου ΕξέγερσηςΣύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, αλλά και με τους υποστηρικτές της, πχ. τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για να εξεγείρεται ο κόσμος. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της αντιπολίτευσης, ίσως και ξένων δυνάμεων, που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και κάνουν προβοκάτσια, για να εξυπηρετήσουν ύποπτους σκοπούς φυσικά. Η χώρα έχει δημοκρατικό πολίτευμα και σέβεται το Σύνταγμα-προφανώς την πλατεία και μόνο-και η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος με παροχές. Ο μέσος συνταξιούχος περιμένει μόνο οχτώ μήνες για να κλείσει ραντεβού στο ΙΚΑ, αποζημιώνεται στο ταχύτατο διάστημα των τεσσάρων μηνών για τα φάρμακα του κι επιπλέον το κράτος εξασφάλισε άπειρες αποκλειστικές νοσοκόμες-νοσοκόμες που λέει ο λόγος, οι οποίες αμείβονται μόνο με 70 έως 100€/βράδυ. Τα ιδιωτικά φροντιστήρια είναι χιλιάδες ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να μορφωθούν και οι άνεργοι καθηγητές να βρουν τρόπο να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στα νέα παιδιά. Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί καταργούνται σιγά-σιγά, με σκοπό να μπορέσει η ελληνίδα μάνα να παραιτηθεί από την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί της, αλλά και για να σωθεί ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες για να ενισχυθεί το εισόδημα των συνεργείων αυτοκινήτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον του μέσου ταξιτζή, τα μέρη όπου γίνονται αλκοτέστ γνωστοποιούνται αμέσως, ώστε τα κέντρα αλκοολικής διασκέδασης να συνεισφέρουν ανενόχλητα στην συνέχιση της πολιτιστικής μας παράδοσης. Ο κατάλογος είναι μεγάλος.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ.

2 σχόλια:

PALOUKI LOUK είπε...

καταρχας γραφεις πολυ ομορφα,
κατα δευτερον χαιρομαι για αυτα που διαβασα διοτι τωρα τελευταια ενιωθα μια μοναξια ενα πραμα....

Leda Kafetzi είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Μην νιώθεις μόνος. Είμαστε πολλοί, αλλά όχι καλά οργανωμένοι, όπως οι Χρυσαυγίτες και οι φασίστες. Βλέπεις εμείς πιστεύουμε στην ελευθερία και δεν περιοριζόμαστε σε καλούπια.
Μπήκα στον ιστό σου. Φοβερό το κείμενο του πιτσιρίκου. Ευχαριστώ για την ενημέρωσγ και με τα βίντεο.
Δυστυχώς είμαι πολύ φρέσκια στα ιντερνετικά και ακόμα δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν τα blogs. Προσπάθησα να σου αφήσω σχόλιο χτες στην σελίδα σου, αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερα.
¨οπως και νά έχει, χάρηκα για τη γνωριμία. Κράτα γερά, καλό κουράγιο και ασ μην αφήσουμε να μας λυγίσουν
Καλά ΜΑΤιασμένα Χριστούγεννα και καλή ΤΑΝΚιασμένη Πρωτοχρονιά ή όπως λέει ένα φίλος Happy new fear!